Slaid Cleaves - Wishbones (2004)

Folk
Label: Philo

1. Wishbones (3:27)
  2. Road Too Long (2:50)
  3. Drinkin' Days (4:25)
  4. Sinner's Prayer (4:20)
  5. Tiger Tom Dixon's Blues (4:07)
  6. Below (4:57)
  7. Quick as Dreams (4:09)
  8. Horses (3:12)
  9. Hearts Break (3:18)
  10. Borderline (4:52)
  11. New Year's Day (3:37)
avatar van potjandosie
onlangs voor het eerst een (dit) album van Slaid Cleaves (volledige naam Richard Slaid Cleaves) aangeschaft, aangemoedigd door de commentaren van mede users bij zijn album "Ghost On The Car Radio". de man die tegenwoordig in Austin, Texas woont is bij mij heel lang onder de radar gebleven, maar wat een fijne kennismaking is dit met 's mans muziek. een heerlijk, gevarieerd album met zowel ballads als meer "rocking" materiaal. een sub-topper of wellicht topper in het roots/americana genre. heb zelf geen muzikaal technische bagage, maar voor mij draait het voornamelijk om het volgende 1) schrijft de man of vrouw goede liedjes (kwaliteit songmateriaal), 2) hoe is de muzikale aankleding/omlijsting, 3) gaan de teksten ergens over. in het geval van Slaid Cleaves kan ik alle 3 punten positief bevestigen. voeg daarbij een hele fijne, prettig in het gehoor liggende stem en je hebt een goed album. het titelnummer "Wishbones" co-written met Ray Wylie Hubbard is een fijne opener met Eliza Gilkyson (background vocal) en de 10 nummers die daarna volgen doen er niet voor onder. kon geen "zwakke" plekken ontdekken op dit album. kortom een fijne luisterervaring. het merendeel van de nummers schreef de man zelf, daarnaast een aantal co-written tracks met Karen Poston en Rod Picott. hij is sinds zijn jeugd bevriend met deze collega singer/songwriter Rod Picott, met wie hij samen opgroeide in Maine, U.S.A. dit album werd geproduceerd door Gurf Morlix (bekend van zijn werk met o.a. Lucinda Williams en Robert Earl Keen), die ook muzikaal flink bijdraagt.
uit de liner notes quote

Slaid Cleaves, called "one of the finest singer-songwriters from Texas" by the New York Times, ventures into exciting new territory on the follow-up to the acclaimed "Broke Down". Delivering hard hitting songs and a more muscular sound by producer Gurf Morlix "Wishbones" is the strongest album yet from this captivating artist.