Robert Gordon - Robert Gordon with Link Wray (1977)

Alternatieve titel: Robert Gordon & Link Wray

Label: Private Stock

1. Red Hot (2:21)
  2. I Sure Miss You (3:00)
  3. Summertime Blues (2:17)
  4. Boppin' the Blues (2:38)
  5. Sweet Surrender (3:28)
  6. Flyin' Saucers Rock & Roll (1:50)
  7. The Fool (3:08)
  8. It's in the Bottle (3:06)
  9. Woman (You're My Woman) (2:34)
  10. Is This the Way? (3:13)
jdb
Super goede Rockabilly!
Vooral Red Hot en The Fool zijn echte klasiekers!!!
Deze plaat vond ik bij mijn vader in de kast, sindsdien ben ik helemaal verkocht aan de rockabilly van Robert Gordon.
Ook super cool dat hij samenwerkt met de legendarische Link Wray!!!!

Rockabilly Rebels!!!!!

hee waarom staat dat 2e magistrale album er niet bij van G and W ? (fresh fish special)

avatar van J.J. Wever
marcello schreef:

Hoe bedoel je? Staat gewoon op de site!

Robert Gordon - Fresh Fish Special (1978)

avatar van jorro
Aardig album, maar het dak gaat er niet af in huize Jorro. Leuk voor een feestje, maar wat mij betreft geen muziek om eens lekker voor te gaan zitten. Het is wel bijzonder dat dit album uit 1977 stamt, toen de rockabily zeker niet op zijn hoogtepunt was. Nr. 43 in de Oor jaarlijst 1977.

avatar van nlkink
Met de hit Red Hot, één van de leukere singles van 1977.

avatar van gaucho
Dat was het zeker. Onvervalste rockabilly, en vooral die single is een stomende rocker, vooral dankzij het heftige gitaarspel van oude rot Link Wray, met wie de Engelse zanger hier een gelegenheidsduo vormt. Het rockt niet overal zo fel op dit korte plaatje (net een half uur), maar het blijft leuk om weer eens terug te horen.

1977 was natuurlijk vooral het jaar van de punk (en van de disco, zeg ik erbij voor de historische accuratesse - die muziekstroming domineerde van '76 t/m '79 de hitparades meer dan punk en new wave zouden doen, maar dat wordt nog wel eens vergeten), maar voor ouderwetse rock n'n roll was gelukkig ook weer plaats.

Red hot was begin '78 een hit in Nederland, en vormde als zodanig misschien wel de opmaat tot een nieuwe golf van rock & roll- en rockabilly-muzikanten. Want een paar jaar later kwam deze stroming toch weer aardig aan de oppervlakte in de hitparade: The Darts, Matchbox, Rocky Sharpe & the Replays, Shakin' Stevens en natuurlijk de Stray Cats. Zal toch ook wel te maken hebben gehad met de invloed van de punk en new wave: nummers mochten weer kort maar krachtig. Je mocht weer in twee tot tweeëneenhalve minuut melden wat je te zeggen had.

Ik heb deze op LP, maar ook op CD, als een zogeheten twofer met het andere album dat het duo opnam: Fresh fish special van een jaar later. Mooie combi.

avatar van J.J. Wever
Hey gaucho, Robert Gordon is geen Engelse zanger maar een volbloed Amerikaan.

avatar van gaucho
Ah, dat had ik kunnen weten natuurlijk. Staat zelfs hier boven naast de hoes. Bij deze rechtgezet.

Had het me nooit zo gerealiseerd, misschien ook omdat al die andere rockabilly-voorbeelden die ik noemde wel uit Engeland komen. Nou ja, de Stray Cats natuurlijk niet, dat zijn ook Amerikanen. Maar die begonnen hun opmars wel vanuit Engeland, onder leiding van producer Dave Edmunds.

Robert Gordon werd ontdekt door producer Richard Gottehrer, destijds ook producer van het debuut van Blondie. Inderdaad, allemaal volbloed Amerikanen...

Heerlijke tongue in cheek rockabilly, soms komt ook Lee Hazlewood voorbij bv bij woman.