Robert Gordon - Fresh Fish Special (1978)

Label: Private Stock

1. The Way I Walk (2:50)

met Link Wray

2. Red Cadillac, and a Black Mustache (2:38)

met Link Wray

3. If This Is Wrong (3:15)

met Link Wray

4. Five Days, Five Days (2:38)

5. Fire (2:39)

met Link Wray

6. I Want to Be Free (3:34)

met Link Wray

7. Twenty Flight Rock (2:17)

8. Sea Cruise (2:40)

met Link Wray

9. Lonesome Train (On a Lonesome Track) (2:13)

10. Blue Eyes (2:06)

met Link Wray

in feite is dit een album een klassieker

Wel aardig maar als ik de versie van The Way I Walk vergelijk met die van the Cramps, hell wat een vlakke versie.
Voor mij te mellow maar dat zal wel zijn stijl zijn (hoewel Red Hot wel erg lekker is van die 1e lp)

avatar van gaucho
Ik heb deze als twofer (twee originele albums op 1 CD) samen met de andere plaat die Robert Gordon met Link Wray opnam. Kan makkelijk, want beide LP's duren nog geen half uur. Gekocht omdat ik vond dat het nummer Red hot in elk geval niet in mijn collectie mocht ontbreken. Dat is een vet nummer met opwindend gitaarspel van Link Wray. Er staan nog enkele nummers van dat kaliber op dat album, maar af en toe wordt het ook wat gewoontjes, zij het nooit echt slecht.

Van deze tweede duoplaat was Sea cruise de single, die nog de tipparade haalde in Nederland. Het zijn veelal covers, maar op deze plaat staat wel de allereerste uitgebracht uitvoering van Bruce Springsteen's Fire. Nog voor de Pointer Sisters, die er een jaar later een wereldhit mee hadden, en uiteraard ook eerder dan The Boss zelf, die er pas halverwege de jaren tachtig een hit mee had in de live-uitvoering. Ik vind de versie van de Pointer Sisters beter, maar de versie op dit album mag er ook zeker zijn.