Quadrant - Quadrant E.P. (1993)

Duitsland

3. Disgravity (9:25)
  4. Reflectance (8:44)
  5. Anecho (2:09)
avatar van John Doe
Hyperprism is gaaf Infinition vind ik wat minder.

avatar van T.O.
Deze niet over het hoofd gezien Eelco?

avatar van John Doe
Nee, zijn die andere twee nummers nog wat? Vast wel hé

Deze versie zal ik voor gekozen hebben om toe te voegen, maar van het eigen label is ook een goede keus.

avatar van T.O.
Hm ja, die op R&S heeft weer andere nummers Lekker duidelijk zo

Ik kende die andere versie niet eens. Er blijft nog een hoop te ontdekken, zie ik al.

avatar van John Doe
Inmiddels vind ik Infinition een tikkeltje beter dan Hyperprism. Het kostte even om de kracht van de basicness in te zien.

avatar van John Doe
Nou Hyperprism wint het nu toch weer hoor Minder dansvloer geschikt, maar hij sluit meer bij mijn smaak aan. Super mooi. De ander is ook geweldig in sfeer, maar de hats en ondergrondse bliep melodie ervan zijn wel wat verouderd (ook al heeft het z'n charme) in tegenstelling tot ander werk van de mannen.

avatar van John Doe
Ik ben nu de R&S versie aan het luisteren met drie extra nummers en ik wordt er echt enthousiast van. Zouden die misschien als bonustracks erbij gezet kunnen worden? Het is in een best andere stijl, maar het heeft wel de diepgang.

Disgravity, de eerste, lijkt op een nummer van BFC / Psyche, een oude alias van Carl Craig, maar het is uitgesponnener. Overheerlijk. Na 3 minuten komen er geluiden bij die wel herinneren aan Infinition en Hyperprism. Bij de tweede extra track komen na 4 en een halve minuut dit soort geluiden. Voor de rest is het ook een soort diepe techno track met zachte waaiende synths.

Dan hebben we Anecho op het eind, of Synthetic Chord Battle zoals het op de Planet E versie heet. Laat je niet in de maling nemen door de korte lengte. Dit nummer doet me erg denken aan sferen die Boards of Canada me hebben laten zien in enkele nummers. Ik kan hier rillingen van krijgen. Zeer bijzonder.

Erg leuk hoe het materiaal van deze EP wat afwijkt van hun dubtechno / ambient, die nogal op elkaar lijkt, maar wel allemaal erg mooi is.

avatar van T.O.
Laatst "Hyperprism" nog eens opgezet, wat een heerlijke track is dat toch. Vrij toegankelijk ook voor hun doen.