The Avett Brothers - Mignonette (2004)

Roots
Label: Ramseur

1. Swept Away (4:14)
  2. Nothing Short of Thankful (3:26)
  3. The New Love Song (4:04)
  4. At the Beach (4:09)
  5. Signs (3:42)
  6. Hard Worker (2:05)
  7. Letter to a Pretty Girl (3:18)
  8. Please Pardon Yourself (4:08)
  9. Pretty Girl at the Airport (4:58)
  10. Pretty Girl from Cedar Lane (3:21)
  11. Causey Commentary (1:02)
  12. One Line Wonder (4:46)
  13. The Day That Marvin Gaye Died (3:10)
  14. SSS (4:06)
  15. Swept Away (3:53)
  16. A Gift for Melody Anne (4:01)
  17. Complainted d'VN Matelot Mourant (5:05)
  18. Salvation Song (4:48)
  19. Untitled [Hidden Track] (4:08)
  20. Untitled [Hidden Track] (0:39)
avatar van heicro
Een bandje dat, zo te horen, met veel plezier een mix van country, bluegrass en folk speelt.
Wat mij betreft is Swept Away veruit het beste nummer van de cd.
Het is dan ook niet voor niets in twee versies te horen. Waarvan de sentimental version de beste is, mede door de vocale ondersteuning van Bonnie Avett Rini. Helaas is de cd met bijna vijfenzeventig minuten veel te lang, zeker omdat het aantal echt opvallende nummers op de vingers van een hand te tellen is.
Ik vind de banjo bovendien teveel overheersen. Hiervoor in de plaats had ik liever meer gitaar en pedal steel gehoord.
Met hun mooie samenzang komen ze waarschijnlijk op het podium beter tot hun recht.

avatar van De Daniël
The New Love Song en At The Beach vind ik na een eerste luisterbeurt ook erg goed. In Swept Away vind ik het jammer dat ze er voor hebben gekozen om een vrouw te laten zingen op de helft (in de sentimental version). Dit verpest het voor mij enigzins.

avatar van De Daniël
Toch wel een erg leuk album dit. The New Love Song is magnifiek!