Piano Magic - Closure (2017)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Closure (10:41)
  2. Landline (4:16)
  3. Exile (4:05)
  4. Let Me Introduce You (4:00)
  5. Living for Other People (5:40)
  6. You Never Stop Loving (The One That You Loved) (3:29)
  7. Attention to Life (4:43)

met Peter Milton Walsh

8. I Left You Twice, Not Once (5:45)

avatar van Lura
Piano Magic - 'Attention To Life' (HD with lyrics) - YouTube

Gezongen door Peter Milton Walsh van The Apartments

avatar van shinybeast
episch openingsnummer, toepasselijk 'closure' genoemd.
fe-no-me-naal

avatar van titan
titan (crew)
Piano Magic staat bij mij al jaren op een lijstje van bands waar ik me nog eens in wil verdiepen, maar door wat ik er tot op heden van gehoord had stond ze bepaald niet bovenaan. Dat veranderde deze week plots toen het openingsnummer voorbij kwam in mijn "Discover weekly" lijstje van Spotify. Dat nummer sprak me meteen aan en dit hele album is een fijne melancholische trip met knipogen naar de jaren '80 zonder dat sprake is van kleffe nostalgie. Er zullen waarschijnlijk spoedig andere albums volgen!

ohmusica
Stond ook op mijn 'discover weekly' titan het viel mij ook direct op. Het schijnt ook nog hun afscheidsalbum te zijn.

avatar van Bill Evans
Mijn favoriete album van 2017 (ik heb er niet zoveel gehoord, maar toch). Ik ben niet zo heel goed in het uitleggen waarom ik een album goed vind. Het is meer een gevoel hè?
En deze voelt gewoon zo goed. Het album heeft die melancholische sfeer waar ik zo van hou. De lijzige zang past daar goed bij. Ik ben geen tekstueel ingesteld persoon, maar ik kan horen dat er aandacht aan de teksten is besteed. Het loopt allemaal erg lekker.
Opener Closure is al genoemd en ook Living for Other People (met stemmige violen en een deel gesproken tekst) en de afsluiter I Left You Twice, Not Once zijn zeer mooi.

Hier ga ik me nog lang mee vermaken.

avatar van platenzaak Wil'm
Een prachtig afscheid en eerbetoon, dit Closure.

Het vertegenwoordigd alles waar Piano Magic voor staat, melancholie, kleurrijke wonderlijke (pop) liedjes en een subliem dank je wel met Closure.

Ik heb alles van deze waanzinnige band, zo'n mooie sfeer, soms stuitend obscuur om daarna weer terug te keren die zwaar overgoten melancholie.

Ik vind het zo vreselijk erg dat ze gestopt zijn, al hun muziek is een verrijking voor mijn platenkast.

avatar van popstranger
Prachtplaat en helaas ook hun zwanenzang. Hoop dat er alsnog mensen zijn die hen toch nog gaan ontdekken.