Zero 7 - When It Falls (2004)

Electronic / Pop

4. Over Our Heads (4:24)

5. Passing By (4:52)

met Sophie Barker

6. When It Falls (5:31)
  7. The Space Between (6:01)

met Tina Dico

8. Look Up (5:57)

met Yvonne John-Lewis

9. In Time (4:58)

met Sophie Barker

10. Speed Dial No. 2 (3:51)

met Sia Furler

11. Morning Song (6:32)

met Mozez

12. Light Blue Movers * (5:28)
avatar van Jordy
Home is echt prach-tig, verder kon het me niet zo heel erg boeien

Jordy schreef:

Home is echt prach-tig, verder kon het me niet zo heel erg boeien

Warm Sound is ook wel de moeite waard...

avatar van Rayaccos
Zoals bij veel van dit soort platen vind ik veel nummers erg lekker...maarrrr...op een bepaald moment komt het mijn neus uit is en zet ik de plaat af. Is dat erg? Nee, dat is niet heel erg. 3*

avatar van Dielie
ist een beetje 'Air'-achtig?

Geweldige plaat! Niet alle nummers zijn goed (zoals op Simple Things) maar ook hier zitten nummers tussen met de relaxte Zero 7 sound.

^ Het komt in de buurt van Air, maar persoonlijk hou ik meer van Zero 7.

avatar van FunkStar
Vrijwel alle tracks zijn sfeervol en vervelen niet naarmate je er vaker naar luisterd. Het is een erg lekkere opvolger van Simple Things maar niet beter! Home is het hoogtepunt van de CD!

Pauper
Soms iets te mellow en te soft, had van mij wel wat meer pit in mogen zitten, des al niet te min een heerlijke CD om op te ontspannen 3,5*

avatar van coolaid
Somersault is mijn favoriet!

yoeridedeygere
jammer dat dit het einde was van het Elektra-label

avatar van Reijersen
Zoals ik bij 'Simple THings' reeds heb neergezet ging ik vol vertrouwen op zoek naar de andere twee albums. Die vielen me erg tegen na hun eerste plaat. Slaapverwekkend slechte producties, het is net alsof de muziek in een sleur gemaakt is.

2 sterren.

avatar van Dystopia
Mooiste album van Zero 7, met The Space Between als hoogtepunt. Ik vind dat ze, na Simple Things, hier het Air-imago wel een beetje van zich afschudden.

avatar van Lakai
Deze maar eens geluisterd nadat ik Simple Things had gehoord...(daar stonden heerlijke nummers op)

Maar deze valt me eeerrg tegen!
De eerste 2 nummers zijn niet daverend, maar het haalt de cd niet onderuit.
Nummers 3 en 4 echter Over Our Heads heb ik niet af kunnen luisteren omdat het mijn strot uitkwam!!

Ik stond echt op het punt de cd af te zetten, maar toen kwamen Passing By en When It Falls (mijn 2 favorieten van deze cd)
En de nummers die daarna volgen zijn ook niet super.

avatar van Steez
Deze cd nooit echt beluisterd maar laatst toch eens opgepakt. Toch een super plaat hoor.
Niet beter dan Simple Things maar tracks als Warm Sound, Somersault, Passing By.... Damn!!

Kick back, play, enjoy!

curlymo
Tijdens mijn wekelijkse 2,5 uur treinreis luister in deze plaat om lekker bij weg te dutten. Heerlijk!

Minder goed dan Simple Things, maar toch nog een zeer sterke opvolger. Het fantastische instrumentale nummer When If Falls, het chille Passing By en The Space Between, en de hitjes Home en Somersault zijn mijn favoriete tracks op dit album. Er zitten een paar mindere nummers tussen, vandaar dat ik dit album minder opzet dan Simple Things en The Garden, maar het verdient toch wel een 4/5.

avatar van Mindshifter
Een prima vervolg op het geweldige Simple Things. Het coherente gevoel wat de vorige plaat had, ontbreekt toch een beetje op deze. Wel stuk voor stuk sterke nummers, maar als ik zin heb in Zero7 zet ik eerder Simple Things op. *3,5.

Niet hoogstaand, gewoon relaxed lekker en doorgaand waar Simple Things gebleven was.
Heel veel meer valt er simpelweg niet over te zeggen: muziek waar niemand zich echt aan zal storen of in een eeuwigdurenden jubelstemming van zal geraken.
Mag ook best wel op z'n tijd.

Heb deze cd inmiddels flink grijs gedraait en heb een dikke 4.5 gegeven.

Echt bijna alle nummers zijn echt heerlijk om naar te luisteren met voor mij als uitzondering warm sound en speed dail no 2. Een topper en zeker een waardige opvolger voor Simple things!

avatar van shimahero
Simple things revisited. They have nothing more to offer, then I think this is the beginning when I'm not interested anymore in this group

avatar van otherfool
Het is toch eigenlijk best een fijn plaatje om op een lome zomerdag op te hebben staan. Met name de eerste 3 songs zijn gewoon verdraaide lekker, en met name dan het uitgerokken Somersault. Verder is Air op sommige songs 'niet ver weg', om eens een understatement te gebruiken.