Dave Clarke - World Service (2001)

Dance
Label: React

1. Angel Alanis - Tube
  2. Midfield General - Coatnoise [Dave Clarke Remix)
  3. Technasia - Force
  45. Zeta Reticula - EP2
  46. Fischerspooner - Emerge
  47. G.D. Luxxe - Red
avatar van brooklyn
Wat een geweldige mix-cd. Clarke op zijn hoogtepunt. CD1 lekkere funky techno met harder eindigend (Body Pressure oefff...). CD2 heerlijk vage electro. Red Light District, Atomic Nation, Fadin Away, Emerge... geweldig allemaal. Een van de betere techno/electro mix cd's

hier hoef ik geen worden aan vuil te maken
spreekt voor zich, geweldige cd

avatar van FunkyMonk
idd; live issie technisch ook heel sterk.

Mijn eerste echte kennismaking met electro en het betere techno werk. Dave Clarke is een held want zonder hem zou ik bijvoorbeeld nooit van The Neon Judgement gehoord hebben .

tuktak
dave clarkes hoogtepunt idd en ook een technohoogtepunt wat mijn betreft. laat het weer zomer worden, balkondeuren wagenwijd open, dit album keihard uit de speakers, welke buren zouden daar nou niet blij van kunnen worden!

Kid A(cid)
Wow, hij heeft Idioteque er doorheen gemixt, geniaal!

Maakt dat een mixplaat geniaal?

avatar van John Doe
Inderdaad. Van de andere kant is het wel een goed teken. Maar er staat op deze plaat nog veel meer goede (destijds nieuwe) electronische dansbare muziek (electro/techno) dat een relatief gevarieerd geheel vormt. Voor een goede energieke tracklist ben je bij Dave Clark altijd aan het goede adres.

avatar van T.O.
Black Odyssey - The Stand -> heerlijk nummer

Toen ik deze cd voor het eerst in mijn spelertje deed 7 jaar geleden was ik meteen verkocht. Vanaf dat moment wist ik dat ik voor opzwepende, funky, kapotlos techno EN electro bij Dave moest zijn.

Anders dan Hawtin of Vath houdt Dave ervan om niet meer dan 15 seconden te nemen om een plaat in te mixen. Dat zorgt voor een sublieme energie boost die geen moment verveelt, maar wel onwijs strak gemixt is.

Als je techno of electro aan het ontdekken bent, mag deze cd zeker niet in je collectie ontbreken.

Wist trouwens niet dat Midfield General (overigens vernoemd naar Dennis Bergkamp) al zo oud was...

avatar van judgepaddy
Heee, hier nog niet op gestemd, Paddy?
Schande!
Clarke was toendertijd een van die acts die mijn interesse in Elestro/Techno wist vast te houden.
Klinkt na 7 jaar nog steeds fris in de mix.
Dit is een blijvertje.

Ik kom hier echt niet doorheen.

Dat wil zeggen: ik luister alleen maar naar die tweede CD en die is zo idioot goed dat ik de eerste nog nooit gehoord heb.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Die electromix is fantastisch, eigenlijk is zowat ieder nummer recht in de roos - met als meest memorabele stukjes Hand to Phone tot en met Fadin' Away, het nummer EP2 aan het einde, en vanwege het verrassingseffect toch ook de entree van Ideoteque. De uptempo techno van de andere CD is me een beetje te veel van het goede, is vooral aan het einde qua stijl ook niet echt mijn ding - of beter gezegd, ik ben er niet erg thuis in - maar ik moet zeggen dat ook die anderhalf uur voorbij vliegen.

Zeker vanwege de technomix is dit ook wel een aanrader voor bennerd. Denk ik.

avatar van bennerd
Staat genoteerd, bedankt!

avatar van -SprayIt-
CD1 is genadeloos doorraggen, zeg. Beuken tot en met. Ik ken weinig mixen die zo vies blijven rammen, het zit ook knap in elkaar, want saai wordt het nergens. Je moet er wel voor de in de stemming zijn. Moet wel zeggen dat het me af en toe iets te oenga-boenga wordt, zoals A.Squared - Pump, wat bijna gabber is. Had hier graag aan begin van het millennium een avondje op door staan stampen.

En zo kom je murw geslagen aan bij cd 2, Dave is nog niet klaar met je. Ik moet zeggen dat ik het begin een beetje irritant vind, dat What Is The Use en die piepjes etc. Daarna wordt het wat beter, maar het tempo ligt me net iets te hoog om er heel erg van te genieten, ondanks de goede trackkeuzes. Ik heb de hele dag Global Underground releases geluisterd en moet even omschakelen van house en trance naar snoeiharde techno en electro. Af en toe zit het tegen de italodisco aan, maar altijd met een gedreven beat eronder. Het voelt her en der wat gedateerd aan, pas bij ADULT. - Hand To Phone weet Clarke me echt te grijpen. We hoeven vervolgens niet lang te wachten op het volgende hoogtepunt en misschien wel de beste track op beide cd's: The Hacker - Fadin' Away [Dima Remix], wat een heerlijke track is dat zeg. Opvallend is dat het na een lekkere track steeds bewust wat inzakt om daarna weer richting heerlijke vieze opbouw en vervolgens vaak fijne vocalen te gaan. Ben een groot fan van de track Idioteque, maar vind het hier niet per se een logische keuze. In de tweede helft van deze cd een mengelmoes aan stijlen en genres. Hoewel het allemaal erg goed in elkaar zit vind ik beide cd's ietwat te chaotisch en hard. Prima om een avondje lekker op te gaan, maar op plaat minder aantrekkelijk voor mij, zal dit niet vaak of snel opzetten, wel een dikke 3,5* voor mixtechniek, sfeer en plaatkeuze.

avatar van trebremmit
Op youtube staat een aardige docu over Clarke die rond de tijd van dit album is opgenomen, en uitgezonden werd op de VPRO. Dave Clarke .Documentaire Part 1 of 4 - YouTube

Arbeidsdeskundige
Dit album is bijzonder energiek, opzwepend en overrompelend. Heerlijk om me helemaal aan over te geven.

avatar van Niek
Ik snap de aantrekkingskracht van deze muziek niet. Het gaat allemaal langs me heen. Steeds weer eerst een kale beat waar dan wat strings bij komen om op te bouwen naar... weer de beat. Gewoon niet mijn ding blijkbaar.