Choice - Paris EP (1993)

Label: Fnac Music Dance Division

1. Acid Eiffel (13:34)
  2. From the Arch (6:12)
  3. 78 (4:48)
  4. Vision from a Sad Window (5:30)
  5. 6 AM Square T.R. (8:10)
avatar van John Doe
Naast Acid Eiffel, dat één van mijn favoriete nummers aan het worden is, mag 6 AM Square T.R. ook zeker genoemd worden. Een erg goed loom nummer. Heerlijke dikke trancy akoorden, prachtige broken beats en leuke melodieuze percussie.

Alle nummers op deze EP bevatten melodieën die erg natuurlijk overkomen en een mooie, unieke sfeer brengen. From The Arch is als enige wat minder, hoewel het ook erg creatief is.

Waarderingen: dikke 5 - 3 - 4 - 3,5 - 4,5

avatar van T.O.
Acid Eiffel is inderdaad een wonderschone klassieker. De rest zegt me erg weinig

avatar van dj maus
Acid Eiffel

Alleen daarom al 4 punten.

avatar van Maxeeuwe
Hmmm, tot nu toe ben ik nog maar zeer weinig mensen tegengekomen die de schoonheid van Acid Eiffel naar mij toe kenbaar hebben gemaakt.
Ik ben dus verheugd om te zien dat er toch mensen zijn die snappen wat ik al jaren vind.
Met een enorme hoeveelheid mooie muziek vind ik het erg moeilijk kiezen wat nu mijn absoluut favoriete nummer is. Maar Acid Eiffel is met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid mijn nummer 1.

Zijn er nog tips voor vergelijkbare schoonheid in de (electronische) muziek?

Ik houd mij aanbevolen voor de nodige tips.

De rest van de nummers op deze EP ken ik overigens niet.

avatar van dj maus
Het werk van Carl Craig uit deze periode leunt hier nogal tegenaan. Geen wonder dat beide heren elkaar nog regelmatig zouden treffen.

Denk aan 69 - The Sound Of Music en Carl Craig - More Somgs About Food And Revolutionary Art

avatar van John Doe
The Final Frontier van Underground Resistance en atmosferische dubtechno muziek als deepchord presents echospace staan je misschien ook erg aan.

avatar van brooklyn
Garnier is ook groot Detroit fan en idd, Final Frontier lijkt erg op Acid Eiffel net zoals 'Frustration' van May en Craig (geloof ik)

Prachtige tracks allemaal

avatar van John Doe
Zeker, alleen heb ik Frustration nooit met Acid Eiffel geassocieerd. Ik vind Frustration trouwens wel lijken op The Beginning van Derrick May.

444 van Autechre vind ik ook wel enigzins vergelijkbaar met Acid Eiffel.

thejazzscène
Acid Eiffel is een schitterend nummer inderdaad en echte 'classic' die nog te weinig vermeld wordt.

avatar van RogerV
Acid Eiffel is een geniale vroege samenwerking tussen enkele groten uit de Franse dancemuziek. Laurent Garnier, Shazz en ook nog Ludovic Navarre deed nee.

Een lang atmosferisch nummer waarin je ook echt het gevoel krijgt te zweven over een warm en rustig berglandschap op een zwoele zomar-namiddag. Toch broeit er iets. Er hangt er iets in de lucht wat niet pluis is..

Aha, altijd gedacht dat Acid Eiffel van Laurent Garnier was maar ik vond het nergens op zijn cd's. Blijkt dus een samenwerking te zijn... Acid Eiffel overstijgt qua niveau toch Laurent Garnier hoor. Zalig nummer gewoon.