Jann Arden - Living Under June (1994)

Canada
Label: A&M

1. Could I Be Your Girl (4:48)
  2. Demolition Love (4:04)
  3. Looking for It (Finding Heaven) (5:35)
  4. Insensitive (4:16)
  5. Gasoline (4:35)
  6. Wonderdrug (3:35)
  7. Living Under June (4:02)
  8. Unloved (4:14)
  9. Good Mother (4:58)
  10. It Looks Like Rain (4:53)
  11. I Would Die for You * (4:35)
avatar van Jumpjet
Alweer zo'n album uit de uitverkoopbak, die ik er achteraf beter in had laten staan.

Jann Arden is een canadese singer-/songwriter, waardoor je haar zou gaan vergelijken met Joni Mitchell, echter dat niveau haalt ze bij lange na niet. Ze klinkt eerder als het oudere (en minder getalenteerde) zusje van Ilse de Lange.

Het album heeft zo'n typische EO-reli-sound. Klinkt verzorgd maar o zo braaf.

avatar van robbrouwer58
Jumpjet schreef:

Het album heeft zo'n typische EO-reli-sound. Klinkt verzorgd maar o zo braaf.

Wel wat zoet (en mainstream) ..., maar toch ook wel melodieus en aangenaam. Het gemé-é-é-ékker van Ilse ontbreekt gelukkig. Duet met Jackson Browne mag er zijn. Na deze cd gaat ze te vaak kopje onder, dat wel.

avatar van potjandosie
geplaatst:
het tweede album van de inmiddels 64-jarige Canadese singer/songwriter (tevens actrice) Jann Arden. in eigen land is zij een gevierd muzikante die vele Canadese muziekprijzen (Juno Awards) in de wacht sleepte.
dit album bevat een 3-tal hits (1,4 en 9) die zij in haar thuisland scoorde.

9 eigen liedjes waarvan 2 co-written plus een nummer "Insensitive" van haar collega Canadese si/so Anne Loree, dat Jann Arden aan 1 van haar grootste hits hielp.

de sterke melodie van de country/pop opener "Could I Be Your Girl" is veelbelovend, net als de mid-tempo ballad "Insensitive" een radiovriendelijk nummer, waarvan het te begrijpen valt dat beide nummers hits werden.

voor het overige veel confectie pop/rock, zoals op de beschaafd rockende nummers "Gasoline" en "Wonderdrug". "Unloved" is een klein gehouden fraaie ballad, een duet met Jackson Browne. het album sluit wat merkwaardig af met de jazzy piano ballad "It Looks Like Rain", dat niet erg aansluit bij de overige liedjes.

er wordt door Jann Arden weliswaar fraai gezongen op dit album, maar het bevat te weinig memorabele liedjes die willen beklijven. het mist diepgang, emotie en zeggingskracht. de verzorgde, nogal vrijblijvende muziek wil helaas op geen enkel moment ontroeren.

Favoriete nummers "Could I Be Your Girl", "Insensitive" en "Unloved".

Album werd geproduceerd door Ed Cherney
Recorded at Groove Masters, Santa Monica, California

Jann Arden: acoustic guitar, vocals, background vocals
Jeffrey Vanston: synthesizers, acoustic piano, Wurlitzer, B-3 organ
Kenny Aronoff: drums & percussion (bekend van zijn werk met John Mellencamp)
Dave Resink: electric & acoustic guitar)
Mike Lent: bass
Bob Foster: guitar