James Brown - I Got the Feelin' (1968)

Funk / R&B
Label: Polydor

1. I Got the Feelin' (2:35)
  2. Maybe I'll Understand, Pt. 1 (3:19)
  3. You've Got the Power (3:00)
  4. Maybe Good-Maybe Bad, Pt. 1 (2:54)
  5. Shhhhhhhh! (For a Little While) (2:36)
  6. Just Plain Funk (3:09)
  7. If I Ruled the World (3:28)
  8. Maybe I'll Understand, Pt. 2 (3:20)
  9. Stone Fox (3:06)
  10. It Won't Be Me (3:41)
  11. Maybe Good-Maybe Bad, Pt. 2 (2:59)
  12. Here I Go (2:58)
Dit is pas het eerste bericht bij deze alweer fraaie James Brown plaat. Op dit I Got the Feelin' uit 1968 ligt de nadruk op kant 1 wat meer op mooie soulnummers. Met natuurlijk wel vleugjes funk hier en daar. De opener en titelsong is een prachtig nummer. Maar ook mooi zijn de nummers die daarop volgen: Maybe I'll Understand, duet You've Got the Power & instrumentaal nummer Maybe Good-Maybe Bad met J.B. on the piano.

Shhhhhhhh (For A Little While) is funky met J.B. ouderwets op het orgel. En natuurlijk blijft het funky met Just Plain Funk. Wat een lekker instrumentaal nummer is dat! Nu heb ik op mijn versie van dit album niet If I Ruled the World staan, maar part 1 & 2 van Licking Stick. Ook It Won't Be Me daarna swingt behoorlijk de pan uit. Dat betekent dat kant 2 van mijn LP lekker door funkt! Met een soulfulle kant 1 en een funky kant 2 is dit een prima album van James Brown.

avatar van EttaJamesBrown
In de de ochtend de soulkant en dat klinkt heerlijk. Wat een eindbaas is James. Straks aan de funk om de middag in te luiden. Een mooie dag. Dank west voor de tip.