James Brown - Get on the Good Foot (1972)

Funk / Soul
Label: Polydor

1. Get on the Good Foot, Pts. 1 & 2 (5:44)
  2. The Whole World Needs Liberation (3:41)
  3. Your Love Was Good for Me (3:20)
  4. Cold Sweat (2:53)
  5. Recitation by Hank Ballard (5:54)
  6. I Got a Bag of My Own (3:30)
  7. Nothing Beats a Try But a Fail (3:06)
  8. Lost Someone (3:56)
  9. Funky Side of Town (7:50)
  10. Please, Please (12:19)
  11. Ain't It a Groove (2:10)
  12. My Part / Make It Funky, Pt. 3 & 4 (5:14)
  13. Dirty Harri (6:15)
  14. I Know It's True (4:07)
avatar van jelmer19
lekker plaatje van Brown met onder andere het lekkere ''Cold Sweat'' en ''I Got a Bag of My Own'' of de rustige tracks als ''Nothing Beats a Try But a Fail'' en ''I Know It's True''.
Gewoon weer een sterk geheel van James... 4,0*

avatar van laxus11
funk van de hoogste plank toppie

Yeah, ik heb op Ebay nog een dubbel lp in seal kunnen kopen voor de normale prijs!!

Overigens: waarom staat deze plaat op zo'n relatief lage score? Dit is toch geweldig mensen! Make It funky!

Ik begin eens met de tweede plaat van dit dubbelalbum. Hoe goed kan een funkplaat zijn? Nou, zo goed. James Brown, Fred Wesley & the J.B.'s stijgen hier tot grote hoogte. Side 3 is erg goed met het lekkere Funky Side of Town en een mooie lange versie van Please, Please. Maar Side 4 is het walhalla van de funk met achter elkaar in elkaar overgaand het - jawel - ontzettend groovy Ain't It A Groove, My Part / Make It Funky met Fred & the J.B.'s in topvorm en het werkelijk super coole Dirti Harri. Fantastisch!

Daarna zet ik de eerste plaat op en volgt de fenomenale titelsong, met die oh zo lekkere bas. The Whole World Needs Liberation is meer een funky soul nummer met een lekker koortje erbij. Your Love Was So Good To Me is dan weer een echt mooi soulnummer, die Brown zeker ook goed kan zingen. En tot slot op Side 1 vinden een nummer met de titel Cold Sweat (dat zegt genoeg...).
Op Side 2 horen we iets meer de jaren '60 James Brown. Bijvoorbeeld op het heel aardige I Got A Bag Of My Own. De mooie soulballad I Lost Someone wordt sterk gezongen.

Dit is wel degelijk één van de beste funkalbums ooit en samen met The Payback hoort dit tot de beste studioalbums die James Brown heeft gemaakt. Alleen dit album wordt hier flink lager gewaardeerd en dat is echt onjuist. Het past prima in het rijtje topalbums wat hij van 1971-1973 bij Polydor uitbracht. This is funky baby, this is really good!

avatar van lennon
Ik zie een aantal bekende oudere nummers op deze plaat. Staat hier dan de zoveelste bewerking van Cold sweat op?

avatar van lennon
Inmiddels heb ik de lp gescoord voor een leuke prijs.

Het antwoord op mijn vraag is dus ja... wel vreemd dat de man sommige nummers meerdere malen opnam in andere versies.

Funky Side of Town is wel heel erg lekker!

Recitation by Hank Ballard is typisch James Brown, totaal narcistische tekst en tig malen laten horen hoe fantastisch de man wel is. Dit nummer vind ik echt een enorme afknapper voor het album. Wat een walgelijke arrogantie.

De verfunkte versie van Please, Please (weer een remake) is wel leuk gedaan (en boeit alle 12 minuten lang, dat wel), maar doet wel afbreuk aan 't origineel. Ik ga me toch eens verdiepen in het waarom....

Verder niks mis mee funk plaat. Deze periode (1972 -1974) was wat mij betreft wel de beste periode van de man op studioplaat. Een vierluik met James Brown - The Payback (1973), James Brown - Hell (1974) en James Brown - There It Is (1972)

lennon schreef:

Dan vergeet je wat mij betreft nog deze: James Brown - Hot Pants (1971)

west schreef:

Dan vergeet je wat mij betreft nog deze: James Brown - Hot Pants (1971)

Eens dat dat een lekkere plaat is, maar toch een andere categorie dan die eerder genoemde. Ook met 5 tracks meer een soort Jamsessie dan een volledige lp. Ik zie 't meer als een maxi single. Vandaar dat ik deze niet noemde.

avatar van Minneapolis
Die basloopjes in The Good Foot. Heerlijk..
I Got a Bag of My Own (verwijzing naar Papa's bag) is ook een fijne track.