Eastern Fox Squirrels - Eastern Fox Squirrels (2006)

Folk / Rock
Label: Last Visible Dog

1. Eastern Fox Squirrels at Play (2:13)
  2. Hours (6:47)
  3. How Would We Know If a Squirrel Was Crazy? (7:21)
  4. Long Conversations with Trees and Fireflies at Dusk (4:34)
  5. Don't Go Out into the Wood at Night (9:21)
  6. Don't Go into the Woods Part II (0:34)
  7. Their Bones Are Red (5:27)
  8. Mad King and His Squirrel on a Lucid Day (8:06)
  9. Porphyria (6:09)
avatar van eviljoke
Mijn eerste kennismaking met dit label (gespot bij zowel bubbachups, sietse als Sander B dacht ik) en de eerste keer dacht ik,bwaah.
Nu aan de 2e luisterbeurt bezig en ik moet zeggen dat het toch iets heeft. Niet zomaar te consumeren, maar als je van wat uitdaging houdt, en eens een paar keer doorzet, zie je toch dat er vaak schoonheid schuilt in de kleinere hoekjes.
Waar ik een jaar geleden nog vrij vaak zo bij IDM en electronische dingen in deze termen dacht, zo luister ik sinds kort bijna uitsluitend naar het voor mij onontginde folkgenre.
Ik heb al veel parels ontdekt, eerst via mume, en daarna zelf nog gaan zoeken en ik denk dat het nog een tijdje gaat duren eer dat ik dit genre "beu" ben.

Als alle (of toch bijna alle) foxglove cd's erop staan, ga ik eens beginnen aan de last visible dog collectie.

Lelijkste hoes van het jaar? Haha! Waarschijnlijk wel. Maar de muziek is natuurlijk hartstikke tof. Tenminste, dit album moet ik nog steeds aanschaffen, maar wat ik er tot nu toe van gehoord heb klinkt goed. Jij zou het inderdaad ook moeten kunnen waarderen, eviljoke, aangezien Eastern Fox Squirrels één van de vele vehikels is van Foxglove labeleigenaar Brad Rose. Mijn favoriete nummer waar zijn handtekening op staat is overigens nog steeds Sweet Kentucky Ragas op de meesterlijke split met Brothers of the Occult Sisterhood:

Het liefst zou ik in één klap alle Last Visible Dog, Floxflove en Digitalis albums willen aanschaffen, maar ja, er is ook nog zoveel ander moois! Dit album staat in ieder geval hoog mijn lijstje, evenals recente Last Visible Dog albums van Shuji Inaba, Geoff Mullen en Birchville Cat Motel. Mooiste Last Visible Dog album? Dat is waarschijnlijk toch Fielding van Hala Strana. Eén van de vele meesterwerken van Steven R. Smith.