menu

RPWL - Plays Pink Floyd's 'The Man and the Journey' (2016)

mijn stem
4,36 (7)
7 stemmen

Duitsland
Rock
Label: Gentle Art of Music

  1. Daybreak, Pt. 1 (8:33)
  2. Work (4:23)
  3. Afternoon (5:16)
  4. Doing It (3:43)
  5. Sleep (3:31)
  6. Nightmare (10:34)
  7. Daybreak, Pt. 2 (0:34)
  8. The Beginning (4:00)
  9. Beset by Creatures of the Deep (7:21)
  10. The Narrow Way (5:55)
  11. The Pink Jungle (6:46)
  12. The Labyrinths of Auximines (6:27)
  13. Behold the Temple of Light (4:56)
  14. The End of the Beginning (6:10)
totale tijdsduur: 1:18:09
zoeken in:
4,5
Het is druk bij “the Gentle Art of Music”. De heren Lang en Wallner hebben de afgelopen 2 jaar behoorlijk wat producties gedaan (Ray Wilson, Crystal Pallace en meerdere), gewerkt aan solo-albums (Blind Ego: Liquid, net verschenen, Yogi Lang solo, komt nog), RPWL Wanted DVD “a New Dawn” (verschijnt binnen afzienbare tijd). Daarnaast gaven ze in 2015 al een CD uit ter ondersteuning van hun tour: RPWL plays Pink Floyd. RPWL speelde “the man and the journey” en ander PF werk tijdens deze tour.
“The man and the journey” bleek een groot succes. Deze live show van Pink Floyd uit 1969 wordt door RPWL op eigen wijze weergegeven en gespeeld. Van het concert in Helmond in februari van dit jaar is een prachtige live registratie gemaakt. Deze is nu op CD uitgebracht samen een DVD van het concert! Geweldig om deze “oude” muziek nu in geweldige sound kwaliteit en beeld te zien en te horen. De speelvreugde knalt er van af en RPWL toont nogmaals aan zeer op elkaar ingespeeld te zijn, divers te zijn en puur voor muziek te gaan die zij willen maken en spelen.
Deze herfst gaat RPWL weer op tour: History tour! Opnieuw zal “the man and the journey” gespeeld worden met daarna enkele RPWL klassiekers. Bijvoorbeeld: 30 oktober in Uden en 5 november in Alphen.

avatar van Rogyros
Interessant! RPWL plays Pink Floyd vond ik ook erg interessant. Ze kozen daarbij de wat minder voor de hand liggende nummers, en dan juist ook de oudere songs. Dat maakte het erg boeiend. De uitvoering was ook goed en daarbij ook fijn dat ze een eigen interpretatie kozen. Wat daarin opvalt is dat ze een toch wat toegankelijkere benadering hebben gekozen dan de originelen.

Ik ben benieuwd of ze op dit album de muziek ook op die manier benaderen. Ik ga hem zeker luisteren!

Gast
geplaatst: vandaag om 21:33 uur

geplaatst: vandaag om 21:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.