LeAnn Rimes - Blue (1996)

Country
Label: Curb Special Markets

1. Blue (2:49)
  2. Hurt Me (2:54)
  3. One Way Ticket(because You Can) (3:43)
  4. My Baby (2:50)
  5. Honestly (3:22)
  6. The Light in Your Eyes (3:21)
  7. Talk to Me (3:12)
  8. I'll Get Even with You (3:18)
  9. Cattle Call (3:08)

met Eddy Arnold

10. Good Lookin' Man (3:11)
  11. Fade to Blue (3:03)
avatar van Angelo
Mierzoete country plaat van LeAnn Rimes dat overigens haar debuutalbum was. In Amerika wist ze maar liefst 6.000.000 exemplaren te verkopen van dit schijfje. Vroeger was ik echt een über-LeAnn fan waardoor ik per sé alles van haar moest hebben en zo ook dit album. Het meest trieste is dat ik ‘m eigenlijk nooit gedraait heb. Het liedje ‘One way ticket (because I can)’ vond ik redelijk en ‘I’ll get even with you’ was het enige nummer dat ik toen echt afspeelde. Nu klinken beide nummers ontzettend gedateerd – net zoals de rest van de plaat – maar toch weet ik deze nummers nog wel enigszins te waarderen. LeAnn Rimes was trouwens 13 jaar toen ze deze plaat uitgebracht en een aantal weken na de release werd ze 14.

Het probleem met countrymuziek is dat het meeste na een tijdje ontzettend begint te vervelen waardoor je het niet meer kan uitstaan. Het blijft dan ook moeilijk om een countryplaat uit te brengen die door de jaren heen solide blijft.

LeAnn Rimes heeft het succes van deze plaat overigens nooit weten te overtreffen in Amerika. De verkoopcijfers werden bij ieder nieuw album met de jaren minder terwijl ze als zangeres juist beter werd, zowel op vocaal als muzikaal gebied. Vreemde wereld soms…