Vitalic - Voyager (2017)

Frankrijk
Dance / Electronic
Label: Clivage

1. El Viaje (1:34)
  2. Waiting for the Stars (3:52)

met David Shaw and the Beat

3. Levitation (5:40)
  4. Hans is Driving (4:33)

met Miss Kittin

5. Use It or Loose It (4:38)

met Mark Kerr

6. Lightspeed (3:51)
  7. Eternity (5:34)
  8. Nozomi (5:01)
  9. Sweet Cigarette (3:10)
  10. Don't Leave Me Now (3:58)
avatar van E-Clect-Eddy
Waiting for the Stars de eerste single van het nieuwe album van Vitalic klinkt lekker en heeft weer iets van ElectroClash met een sterke verwijzing naar de 70s, ook als je de hoes zo ziet.

avatar van waxs
Use It or Loose It echt een ouderwetse Vitalic sound!

avatar van Alicia
Waiting for the Stars is een lekker nummertje. Een hele plaat elektronische beat vind ik wat veel van het goede, maar er zit wel wat leuks tussen.

avatar van E-Clect-Eddy
De scherpste randjes zijn er bij Vitalic nu wel af.

De singles Waiting for the Stars en Use It or Loose It zijn de nummers waarmee Vitalic aantoont dat hij het nog altijd stampende Electro/Dance nummers kan maken, maar zijn niet helemaal representatief voor het album. De opener El Viaje is bijvoorbeeld al een stuk groove'nder misschien zelfs funky te noemen.

Levitation doet wat aan zijn oude hit Dario denken maar dan met een Disco sausje. Prima dansbaar maar niet zo catchy. Op Hans is Driving met Miss Kittin gaat het tempo onderuit en lijkt het wel haast en nummer wat AIR had kunnen maken.

Lightspeed lijkt een beetje op Funkytown van Lipps, Inc. - Mouth to Mouth (1979) en Sweet Cigarette is in de stijl van klassieker Warm Leatherette van The Normal, een soort eerbetoon... want hij had al eens een live cover van dat nummer gedaan.

Eternity ook hier gaat het tempo omlaag, minder zang, en een elektrische piano die centraal staat, schuift wederom op richting AIR. Ook als in de tweede helft bij zich plots lijkt te bedenken en er dan toch scherpe hoekige synths uit de mouw komen rollen.

Nozomi (de naam van een sexy Japanse actrice) instrumentaal, die opschuift naar het werk van Jean Michel Jarre. Blijft helaas niet hangen. Ook Don't Leave Me Now klinkt in essentie als een traag Synthpop nummer waarin ik ook het 70s geluid van Jean Michel Jarre terug hoor ondanks dat er een zangeres in zingt, en eindigt het in een stijl die dan weer doet denken aan de oude M83.

Voyager lijkt een overgangsalbum waarmee hij naar een iets minder rauw geluid wil. Er zitten hints naar Synthpop op want in Use It or Loose It hoor ik fragmenten van Depeche Mode uit hun begin periode terug, Ook worden de nummers iets langer en instrumentaler, verder gaat het tempo ook iets omlaag en beukt het ook veel minder.

Het is een prima album alleen hou ik zelf van iets meer zang en mag het ook wel wat catchier.

avatar van JayRowan
Erg goede plaat, stijl houd ik wel van Lightspeed op repeat.

avatar van overmars89
Oi, Oi, Oi, wat geniet ik van deze plaat. Ik mis gewoon erg deze sound. Justice is een andere weg in geslagen, daarom ben ik extra blij dat Vitalic nog wel lekker dicht bij zichzelf blijft.

avatar van E-Clect-Eddy
Toch maar een halfje erbij...

avatar van andnino
Ik mis vooralsnog echte toppers in 2017, maar Vitalic voert voorlopig de lijst aan met deze plaat. Lekker eigenzinnig en toch catchy. Zo hoor ik het graag.