W.A.S.P. - Dominator (2007)

Label: Steamhammer

1. Mercy (4:49)
  2. Long, Long Way to Go (3:15)
  3. Take Me Up (4:33)
  4. The Burning Man (4:39)
  5. Heaven's Hung in Black (7:14)
  6. Heaven's Blessed (5:22)
  7. Teacher (5:01)
  8. Heaven's Hung in Black [Reprise] (3:13)
  9. Deal with the Devil (5:17)
avatar van Sinner
Moet eerlijk bekennen dat ik mijn twijfels heb over deze cd. Slechts 9 songs, waaronder 2 covers (Fortunate Son en Burn) en dan ook nog eens een Reprise - waardoor je dan eigenlijk nog maar 6 echt nieuwe nummers overhoud doet het er een beetje op lijken alsof de band een beetje in een creatief dipje zit. Ben wel benieuwd (de aanwezige songs kunnen best sterk zijn) maar ik vrees een beetje voor het "Still Not Black Enough" effect. (te kort, te weinig songs, en een goedkoop doorslagje van de concept cd die er voor zat). Ook de cover doet wat goedkoop aan, net of er iemand wat met photoshop heeft zitten prullen (en niet bijster goed ook niet).

Afwachten maar...

leroy*
gaaf lijken me wel leuke covers is burn een deep purple cover?

leroy* schreef:
gaaf lijken me wel leuke covers is burn een deep purple cover?

Ja.

avatar van Sinner
De tracklisting is intussen verandert en de twee covers zijn er van afgegooid. De releasedate is intussen ook weer eens verschoven naar eind April. Benieuwd wat het worden gaat.

avatar van paulisdik
dit album kun je al pindakazen via emule

Het nieuwe album van W.A.S.P. komt mijns inziens dicht in de buurt van de kwaliteit van klassiekers als The Headless Children en The Crimson Idol. De absolute uitschieter is de fraaie, epische powerballad Heaven's Hung In Black. Dit nummer handelt over een in Irak gesneuvelde Amerikaanse soldaat, die aan de hemelpoort aanklopt en daar van St. Peter te horen krijgt dat hij niet naar binnen mag, omdat de hemel al vol zit met oorlogsslachtoffers.

Op andere songs combineert Blackie Lawless ouderwets masochistische teksten met maatschappijkritiek, doordat hij het huidige buitenlandse beleid van de VS vergelijkt met een gewelddadige man die zijn vrouw slecht behandelt. Tracks als The Burning Man en Long, Long Way To Go presenteren een lekkere combinatie van hard rock en heavy metal, zoals we dat van W.A.S.P. gewend zijn. Met Mercy en Deal With The Devil grijpt men zelfs (succesvol) terug op het geluid uit de begindagen van de band.

Mijn enige punt van kritiek is dat het album aan de korte kant is. De twee covertracks die oorspronkelijk gepland waren, hadden er best nog aan toegevoegd mogen worden. Met Dominator zal W.A.S.P. waarschijnlijk geen nieuwe fans veroveren. Maar liefhebbers van deze band kunnen dit album blind aanschaffen. Waarbij Heaven's Hung In Black zich direct hoog in mijn lijstje van favoriete W.A.S.P. songs heeft genesteld.

avatar van Sinner
Sinds vandaag ook eindelijk in de collectie, maar een 4 verdienen of zelfs maar in de buurt van The Headless Children of Idol komen doet hij voorlopig nog niet. Wel maar twee keer naar geluisterd (en dus nog een score) maar ik vind het eerder een "tussen" cd. (zoals Still Not Black Enough). Het klinkt allemaal "net als" zonder echt ergens een eigen identiteit te krijgen (had ik wel heel erg met de Neon God's of Unholy Terror). Zeker niet slecht en idd ook voor mij met Heaven's Hung In Black één fantastische song erop - maar het blijf vooralsnog bij 'best wel okay'. Met de speelduur heb ik zelf geen probleem - meer dan 45 minuten (deze duurt 42) hoeft niet echt.

Orklord
Ik vind het een lekker album en hij staat dit jaar denk ik als nummer 1 in mijn top lijst. Zo geniaal als the Crimson Idol is die helaas niet, maar het luisterd toch allemaal lekker weg. Mijn favo nummers zijn Deal with the Devil en idd Heaven's Hung in Black.
Speelduur is denk ik precies goed, langer hoeft meestal niet tenzij het een geniale plaat is en ik denk dat als hier een extra nummer bij stond het toch teveel werd.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Over de oude W.A.S.P. (EP en debuutalbum) heb ik al het een en het ander gezegd, de rest ken ik niet, dus deze morgen deze Dominator eens opgelegd. Ik was aangenaam verrast, niet omdat ik lage verwachtingen had, vooroordelen zijn fout, maar omdat het wel degelijk heel goed in elkaar zit. Ik heb de nodige tips gekregen in mijn verdere ontdekking van W.A.S.P. dus ik zet voort. The Burning Man vind ik heel knap.

avatar van Lau1986
Een erg lekker album van WASP. Prachtige nummers en de cd loopt lekker door. Lekker gitaar werk en Blackie is goed bij stem. Het is verder niks nieuws wat WASP doet, maar dat maakt het niet minder.

avatar van Brutus
Dit vind ik de beste plaats die Blackie heeft uitgebracht.