The Hidden Cameras - The Smell of Our Own (2003)

Canada
Label: Rough Trade

1. Golden Streams (4:33)
  2. Ban Marriage (4:26)
  3. A Miracle (2:58)
  4. Animals of Prey (4:07)
  5. Smells Like Happiness (3:11)
  6. Day Is Dawning (4:45)
  7. Boys of Melody (4:49)
  8. Shame (5:31)
  9. Breathe on It (2:56)
  10. The Man That I Am with My Man (4:37)
avatar van titan
titan (crew)
Aanrader voor fans van Belle and Sebastian. De band bestaat overigens voor 100% uit homoseksuelen, hetgeen naar voren komt in de teksten. Een citaat uit Smells like happiness:

"Happiness has a smell I Inhale like a drug done/In a darkened hall or a bathroom stall with a friend or a man with a hard-on"

Inderdaad een aanrader voor Belle & Sebastian liefhebbers (maar dan Sebastian & Sebastian: je moet wel tegen de heavy gay-teksten kunnen).

avatar van starbright boy
Ik vraag me werkelijk af waarom ik deze cd nog niet gehoord heb.... hoewel ik het me al sinds de eerste recensies voorneem. Wellicht eens blind kopen.

starbright boy schreef:

En ? Inmiddels al gedaan ? Zo niet, neem de tweede die net uit is ook maar gelijk mee

avatar van musicfriek
Ik heb het nummer Ban Marriage in mijn i-Tunes staan, echt een geweldig lekker nummer!! Rest is dus vergelijkbaar?

Absoluut: alle 3 de albums. Poppy, up-tempo en vol humor.

avatar van dvdschaaf
Bij het aanschouwen van de hoes zou je niet doorhebben dat 't om een gay-group gaat(!)

Gay of niet gay, dit is echt een waanzinnig mooi album. Hoe kun je nu niet verliefd worden op deze plaat als je bijvoorbeeld bovenstaande clip van "A Miracle" bekijkt?

bubbachups schreef:
Gay of niet gay, dit is echt een waanzinnig mooi album.

Inderdaad............ en there's more to love than boy meets girl

Parlotones
Ken alleen een aantal losse nummers van verschillende albums , maar die bevallen mij uitstekend'
Van deze Golden streams , Shame on , Ban marriage Boys of melody .En The day i left home , Gay goth scene. Dit is zo'n band waarvan ik nog wel eens de cd's ga kopen. Deze hoes doet mij een beetje denken Adam & Eve van Catherine Wheel ook blote bipsen.

avatar van johan de witt
Dat had ik er nou nooit in gezien

Mooi album, mijn fave is Boys of Melody