The Soup Dragons - Lovegod (1990)

Pop / Dance
Label: Big Life

1. I'm Free (3:59)

met Junior Reid

2. Mother Universe (3:46)
  3. Backwards Dog (2:20)
  4. Softly (2:57)
  5. Drive the Pain (2:21)
  6. Lovegod (3:40)
  7. Dream-E-Forever (2:15)
  8. Sweetmeat (4:24)
  9. Kiss the Gun (2:32)
  10. Love You to Death (2:41)
  11. Beauty Freak (3:08)
  12. Lovegod Dub * (4:15)
  13. Crotch Deep Trash * (2:56)
Menig stuivertje staan rapen op I´m Free. Blijft een heerlijk nummer.

I'm Free zit voor mij in dezelfde hoek als This Garden van Levellers en de muziek van Happy Mondays.
Heerlijke dansbare muziek met druggy zang.

avatar van vigil
Lekkere plaat hoor!

Ik was al een tijdje op zoek naar deze cd en uiteindelijk gevonden voor een cent of 16 in de 2de handsbak van Amazon.

Het openingsliedje had ik al op cd-single dus die was mij al bekend. Mocht er in Nederland al iemand (naast de 13 andere stemmers) een liedje van The Soup Dragons kennen dan moet het toch het radiohitje I'M Free zijn.

Verder is het een typische begin jaren '90 plaat, inderdaad in de stijl van Happy Mondays maar ook wat The Farm en zelfs Jesus Jones hoor je er wel een beetje in terug. Indie met een dansrandje.

avatar van RogerV
I'M free is werkelijk een briljant nummer. Als je mij met iets in een vakantiesfeertje kan krijgen.

De rest vind ik maar tegen vallen helaas. Een beetje nietszeggende nummers.