Dream Into Dust - The World We Have Lost (1999)

geen stemmen

Avant-Garde / Pop
Label: Elfenblut

1. Maelstrom (3:53)
  2. Cross the Abyss (6:48)
  3. Mercury Falling (5:26)
  4. Nothing But Blood (4:49)
  5. Enemy at the Gates (5:27)
  6. Farewell to Eden (5:23)
  7. Eternal Inquisition (4:25)
  8. The World We Have Lost (8:51)
  9. Not Above But Apart (5:18)
avatar van Sanvean
Ontzettend duistere muziek van weer zo'n onbekende act uit de electro/ industrial en dark ambient hoek.

Wat te maken van Dream Into Dust? Zij maken muziek die rechtstreeks voor de Apocalyps lijkt te zijn bestemd. Duistere, kille, beklemmende achtergrondgeluiden, vermengd met orkestrale folk en dark ambient. Soms neo-klassiek, soms acoustisch. Altijd zeer naargeestig en onderhuids.

Dream Into Dust maakt muziek over de hoop en wanhoop van de mens op aarde. Een aarde, geregeerd door doem en duisternis, zo lijkt het.

Voor wie het aandurft. Ikzelf vond het bijzonder, maar niet per definitie erg goed. Te vinden via Elfenblut Records.

Deze heb ik niet, maar wel een EP van Dreams into Dust. Inderdaad zeer duister ennaar mijn idee ook erg goed. Dark Ambient met folk en behoorlijke vocalen en tevens een uitgebalanceerde productie. In dat wereldje is de zang vaak niet het sterkste punt, hier is dat prima in orde.