The Hope Blister - ...Smile's OK (1998)

Label: 4AD

1. Dagger (5:53)
  2. Only Human (3:59)
  3. The Outer Skin (5:43)
  4. Sweet Unknown (4:17)
  5. Let the Happiness In (6:07)
  6. Is Jesus Your Pal (6:24)
  7. Spider and I (5:03)
  8. Hanky Panky Nohow (4:40)
avatar van titan
titan (crew)
Dit is zeg maar een vervolg op This mortal coil. Niet slecht, maar de magie van This mortal coil wordt zelden gehaald.

reamond
Mw. Rutkowski heeft een fijne stem!

avatar van ChrisX
titan schreef:

Dat dacht ik toen ook maar zit hem nu voor het eerst in jaren te luisteren en ben best onder de indruk er van eigenlijk. Het is ook door de aanwezigheid van één vaste zangstem eigenlijk een ander project dan TMC.

Sammael
The Hope Blister doet voor mij eigenlijk weinig onder voor This Mortal Coil. De covers hier zijn, net als bij TMC, origineel gekozen en worden met een heel eigen gezicht gebracht. Het feit dat er dit keer gekozen is voor één zangstem maakt dat alles wat meer als een geheel klinkt, en het album weet door de kortere speelduur de aandacht beter vast te houden (This Mortal Coil gaat soms wat te lang door, wisselt de goede nummers dan af met wat geneuzel). Jammer dat dit altijd een wat onbekender pareltje is gebleven uit de 4AD-stal.

avatar van jorro
Eerder verschenen op jorros-muziekkeuze.nl

Toen ik dit album voor het eerste hoorde wist ik niet wat ik er mee aan moest. Zo'n album dat met het geluid van de branding begint en daarna eigenlijk niet op stoom komt.

Inmiddels zijn we 25 jaar later en heeft het album een plekje gekregen naast de albums van This Mortal Coil. 4AD baas Ivo Watts Russell wilde een voortzetting van This Mortal Coul in huis hebben. En waar ik eerste twijfelde is het kwartje toch gevallen.

Het is muziek die me intens raakt. Ook al is de muziek van 1998, het bezorgt me een vlucht terug naar de jaren 80 toen ik woonachtig was in de stad Groningen. De tijd van This Mortal Coil. De rijd van Disk-O-Rent waar ik nog heb gewerkt. Dat lijkt gisteren, maar is al 35 jaar geleden.

Het is ook een soort sprookje dit album. Een sprookje dat de volle aandacht verdient als je er naar luistert. Prijsnummer is voor mij Is Jesus Your Pal. Een prachtige aanhoudende toon als achtergrond en dan de fraaie zang van Louise Rutkowsky die overigens alle nummers voor haar rekening neemt. In dat opzicht anders dan This Mortal Coil, maar wel net zo fraai.

Het slotnummer maakt het 4AD sprookje compleet. De titel Hanky Panky Nohow is het label op het lijf geschreven.