Albert Hammond - In Symphony (2016)

Label: BMG

1. It Never Rains in Southern California (4:03)
  2. I'm a Train (3:47)
  3. When I Need You (4:40)
  4. Give a Little Love (4:15)
  5. Alejate (5:09)
  6. To All the Girls I Loved Before (3:45)
  7. Estrellita (3:06)
  8. When You Tell Me That You Love Me / One Moment in Time [Medley] (6:52)
  9. Nothing's Gonna Stop Us Now (4:16)
  10. Don't Turn Around (4:00)
  11. The Free Electric Band (3:23)
  12. The Air That I Breathe (5:32)
  13. 99 Miles from LA * (2:55)
  14. World of Love * (2:15)
Geweldige symfonische uitvoeringen van zijn grootste hits. Deze man heeft zoveel moois geschreven, ook voor o.a. Whitney Houston en Starship. Grote aanrader!

Ik zag deze cd liggen, wat te doen ? Bij The Free Electric Band heb ik al geschreven dat dat eigenlijk mijn eerste serieuze plaat was die ik als 13 jarige kocht. Vele jaren weggestopt met toch wel wat schaamte, maar met het ouder worden kijk je toch weer wat anders daar tegen aan. Dan komt er ook weer wat jeugdsentiment om de hoek en ik ruik bijna weer die speciale geur van de dubbelhoes als je deze openklapt.

Gezien het kleine prijsje toch maar deze verzamelplaat gekocht met symfonische uitvoeringen van zijn bekende nummers. Albert Hammond schrijft in het bijgeleverde hoesje dat het altijd al een droom van hem is geweest zijn nummers met orkest te uitvoeren en er wordt ook flink uitgepakt met een serieuze band en the London Session Orchestra, The London Voices, The Trinity School Croydon Boys Choir.
Nu had ik al bij the Free Electric Band geschreven dat het minimaler waarschijnlijk toch beter uit de verf zou komen, dus wat doe ik mij nu aan ?
En eerlijk is eerlijk, mijn vrouw kwam een paar keer vragen of het wel goed met me ging toen ik dit op had. Soms gaat het echt flink uit de bocht. Zeker bij de Spaanstalige nummers (die ik niet kende en dat achteraf ook niet erg vond) , dan lijkt het wel op Julio Iglesias. En dat is geen compliment. De bekende nummer 'It never rains' 'I'm a train' "The Free Electric Band' zijn op zich nog wel leuk, met wat bombast. Maar bij een aantal nummers die al naar gladhuid neigen, daar wordt het wel echt erg.
Waarbij de Spaanse nummers wel echt het ergste zijn.
Albert Hammond is een redelijk goede singer-songwriters, sommige nummers zullen bekend blijven. Maar een unplugged album zou de nummers meer recht doen, hoewel er waarschijnlijk voor deze toch wel bombastische uitgave ook wel liefhebbers zullen zijn. Maar ik niet, en deze cd zal dus toch ook weer wat weggestopt worden.
Kom laat ik die oude vinylplaten (zeker de eerste twee) maar weer eens opzetten.