Wicked Tinkers - Loud (2002)

1 stem

4. Gaelic Aire (3:09)
  5. 6/8 Marches (5:25)
  6. I Will Go (5:00)
  7. Wicked Tinkers (3:01)
  8. Percussion Suite (4:57)
  9. Sweetpea's Dance (1:36)
  10. Slip Jig Set (3:31)
  11. Jigs & Reels (3:36)
  12. Strathspeys & Reels (3:58)
  13. Piobaireachd (4:40)
  14. Reel Jam (5:17)
  15. Favorites (2:43)
avatar van Nagelschip
Loud is het derde album van Wicked Tinkers, en een van hun beste.

Aaron Shaw, de man met de Schotse Great Highland Bagpipe, combineert hier tunes - zogeheten 'sets', welke keer op keer naadloos op elkaar aansluiten.

"not the refined playing of a modern pipe band, but our own version of these ancient, tribal sounds"

Aldus Wicked Tinkers. Op deze CD niet de typische perfectie van een pipeband, echter perfecte tunes op een zaligere manier gespeeld. Wat kunnen wij ook beter verwachten van een band met een bass-tapan, snaredrum, great highland bagpipe EN didgeridoo. Wat een geweldige combinatie, wat een heerlijke band.

Cabar Feidh is al lange tijd een van mijn favoriete tunes, echter de combinatie met de tune 'Haughs of Cromdale' kon ik niet, en bewijst maar weer wat voor talent iemand creeert na 23 jaar doedelzak gespeeld te hebben.

4,5.