Hilde Vanhove - Imagine (2016)

1 stem

Belgiƫ
Jazz
Uitgebracht in eigen beheer

1. I've Got the World on a String (5:02)
  2. Imagine (5:15)
  3. But Not for Me (4:21)
  4. It Ain't Necessarily So (5:22)
  5. 'S Wonderful (3:17)
  6. Alright, Ok, You Win (4:16)
  7. Sometimes I Feel Like a Motherless Child (3:27)
  8. Samba in Preludio (6:13)
  9. All Blues (7:08)
  10. C.T.A. (4:16)
  11. Avec le Temps (4:15)
Mooi jazzalbum van deze Belgische jazzzangeres met haar trio. Woensdagavond 2 november omstreeks 19 u. volgt een plaatsing van mijn recensie over deze cd.

Hilde Vanhove is een Belgische jazzzangeres, die met haar nieuwe (tweede) album Imagine een verzameling van voortreffelijke songs (merendeels standards) op een heel aangename wijze naar haar hand weet te zetten. Zij wordt bijgestaan door een uitmuntend trio jazzmuzikanten: Johan Clement (piano), Bart de Nolf (Bas) en Luc Vanden Bosch (drums).

Met name Johan Clement speelt een eminente rol op bijna alle nummers. Zonder de uitstekende vocale inbreng van Hilde tekort te doen, is het met name Clement die met zijn begeleidend spel en intermezzo’s de nummers naar grootse hoogte tilt en wat mij betreft ‘de show steelt’ op dit album. Imagine is, zoals reeds in mijn intro gememoreerd, een heerlijk album, niet in de laatste plaats vanwege het grote assortiment aan muziekstijlen: bossanova en samba, swing, blues, bebop en zelfs een chanson (Avec Le Temps van Leo Ferré) als indrukwekkende afsluiter. Het titelnummer, Lennon’s Imagine, naar mijn mening de mooiste ballad aller tijden, omtoveren tot een jazznummer is natuurlijk heel gewaagd, maar Hilde komt er wonderwel heel goed mee weg.

Resumerend kan ik stellen dat Hilde Vanhove met Imagine een jazzalbum heeft afgeleverd van internationale allure. Een album dat je bij beluistering in de avonduren zal omarmen en verwarmen als een deken nu de blaadjes weer uit de bomen vallen.

Uiterst sympathiek is ook dat van iedere verkochte cd 1 euro ter beschikking komt aan Artsen Zonder Grenzen.
De cd is te koop via de website van Hilde – www.hildevanhove.com – of digitaal via Itunes.

Deze recensie is ook geplaatst op mijn muziekblog: www.muziekwereld.com