SX - Alphabet (2016)

3. Apollo (4:10)
  4. Shimona (3:58)
  5. Vision (4:24)
  6. Under the Skin (4:04)
  7. Phenomenal Woman (3:16)
  8. Hurts (3:16)
  9. Singularity (4:31)
  10. Mercury (3:42)
avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Beetje flauw om hier ook alle tracks op te zetten van de Alpha-EP die in maart uitkwam.

khonnor
nieuwe single comfort net beluisterd. slappe rehash van wat fka twigs duizend maal beter doet. nadat ze op plaat 1 duidelijk geïnspireerd waren door beach house (understatement, kuch), kunnen ze het nu blijkbaar niet laten om als b-versie van een andere sound door het leven te gaan. het begjnt eigenlijk best triestig te worden, maar is het nu zo moeilijk om jezelf een eigen smoel aan te meten?

avatar van Arno
SX zet flink in op online marketing. Ik krijg op Facebook voortdurend gesponsorde berichten met hun nieuwe songs. Doet je des te harder beseffen dat voorlopig geen enkele nieuw nummer kan tippen aan SX' fantastische debuutalbum uit 2012.

khonnor
Vreselijk album. Slappe melodieën en een quasi obsessieve kopieerdrang.

Franck Maudit
Ik vind dit ook een maat voor niets. De Belgische radiozenders willen ons graag iets anders doen geloven maar mijn aversie wordt er enkel groter door.

Zoutloze, hemeltergend ongeïnspireerde jankmuziek die exemplarisch is voor enkele dingen die mislopen in muziekland anno 2016.

Normaal ben ik niet zo kort van stof maar ik heb geen zin om hier ook maar 1 woord extra aan te spenderen.

Of toch: barslecht.

Franck Maudit
Kennelijk moet dit album het qua stemgemiddelde dan ook nog eens hebben van users die weinig aan de verbeelding overlaten.

waterstone
sundaymorning

I rest my case

avatar van SébastienY
Ai ai ai, wat is er met SX gebeurd? Debuut Arche heb ik gekocht op cd en vond ik best goed. Maar dit is echt een slappe hap pop.

Yann Samsa
SébastienY schreef:
Maar dit is echt een slappe hap pop.
Ligt exact in het verlengde van de vorige dus

SébastienY schreef:

SX is in mijn opinie een uiterst zorgvuldig gefabriceerd groepje dat probeert mee te surfen op de golven van buitenlandse voorbeelden. zoals altijd levert dit niet meer dan slappe kost op.

Arche = tweederangs vercommercialiseerde beach house pop
Alphabet = verbasterde vercommercialiseerde fka twigs pop

vreselijk onorigineel groepje waar ik allergisch aan ben

avatar van LucM
Een stuk minder dan het debuut. Dit album laat een minder frisse en meer richtingloze en gekunstelde indruk en het songmateriaal is - vooral melodisch - minder geïnspireerd. Slechte enkele songs als bv. Hurts benaderen enigszins die van het debuut.