The Posies - Amazing Disgrace (1996)

Label: Geffen

1. Daily Mutilation (4:15)
  2. Ontario (2:38)
  3. Throwaway (3:49)
  4. Please Return It (3:38)
  5. Hate Song (4:38)
  6. Precious Moments (3:48)
  7. Fight It (If You Want It) (3:02)
  8. Everybody Is a Fucking Liar (3:28)
  9. World (3:50)
  10. Grant Hart (2:15)
  11. Broken Record (2:46)
  12. The Certainty (2:30)
  13. Song #1 (5:31)
  14. Will You Ever Ease My Mind? (3:50)
  15. Terrorized * (4:10)
JonnieBrasco
Zat zonet op de ftp-server van een kameraad te snuffelen tussen zijn mp3's... ik dacht: "The Posies - Everybody is ..., wat is dat ook alweer?". Ik downloaden, en afspelen, en o ja!!! JA!!! Dit nummer stond op een verzamel-cd die ik vroger nogal veel draaide. (cd die je kon krijgen als je veel 3M-diskette zegeltjes gespaard had.) Echt h-e-l-e-m-a-a-l een te gek nummer , is de rest van dit album ook zo lekker nonchalant, grungy, brutaal en wild?

avatar van titan
titan (crew)
JonnieBrasco schreef:
Is de rest van dit album ook zo lekker nonchalant, grungy, brutaal en wild?

Vind ik wel.

Ik vind de term nonchalant lang niet altijd van toepassing op deze heerlijke CD, eigenlijk. Alleen al de verbetenheid van het nummer Please Return It...

avatar van Rodenrijck
Of hatesong met een heerlijke basloop. Ze komen dan wel uit de buurt van Seattle, maar grunge is het eigenlijk niet, powerpop is een iets passender omschrijving, geniale band, vooral de plaat hiervoor Frosting on the beater kan ik je aanraden. Verplichte kost voor een iedere die houdt van pakkende rock met gouden melodielijnen.

In de jaren '90 raakte deze band volkomen onterecht een ondergesneeuwd door het werk van andere streekgenoten zoals Pearl Jam en Nirvana. Amazing Disgace is wat mij betreft het beste album van deze heren uit Seattle! Het album is wat rauwer dan vroeger werk. Live-optredens van The Posies worden nog grotendeels gevuld met songs van dit meesterwerkje (en Jack Daniels, maar dit terzijde......)

'Please Return It': een soort grungehitje uit mijn jeugd.
Geweldig lied!

Een van de beste alternatieve gitaaralbums van de jaren 90. Please return it, Precious moments, World, stuk voor stuk nummers waar je verslaafd aan raakt. Ik ben de zielsgelukkige bezitter van dit album met bonustrack Terrorized. Kippenvel!

Damn, dat ik hier nog niet op had gestemd. Eens met alle lovende woorden over deze plaat. Net aan een 4,5 voor mij.

Ook helemaal mee eens! Ken ook alleen dit album. Please return it is een klassieker.

avatar van Jan Wessels
Van je vrienden moet je het hebben. Op een verjaardag kreeg ik deze cd van een vriend met de opmerking "dit vind je vast leuk". En of ik dit leuk vond! Prachtige liedjes, enthousiast gespeeld. Ik ga helemaal mee met de voorgaande schrijvers. Please return it is perfect. 4,0

stuk minder dan frosting on the beater, maar evenwel een prima plaatr!

avatar van levenvergeten
Het nummer Everybody Is A Fucking Liar vind ik prachtig, ik denk dat ik maar eens op zoek moet gaan naar dit album.

avatar van LeRoi
Absoluut geen slechte plaat maar de 2 platen hiervoor (Dear 23 en Frosting On The Beater) deden mij toch veel meer...

Destijds mijn kennismaking met de band. Meteen verkocht. Deze blijft voor de beste van de band.

avatar van Bert Wasbeer
Dat heb je soms. In de tijd dat ik m kocht vond ik het een aardige plaat maar er waren wel betere bands en betere platen in de nineties naar mijn mening. Desondanks zet ik deze plaat nu nog geregeld op, terwijl heel wat andere 'betere' albums van toen al lang weer zijn weggezakt. Was deze plaat dan beter dan die anderen? Ik denk het niet, zal een kwestie van perceptie en perspectief zijn. Ik ben benieuwd hoe (en of) ik er in 2026 tegen aan kijk

avatar van popstranger
Voor mij is bij dit album wel wat nostalgie gemoeid door het feit dat hij in de jaren 90 mijn puberteit kleurde. Ik heb hem recent nog eens beluisterd en hij blijft wonderwel overeind. Songs als Please Return It, Precious Moments en vooral Everybody is a Fucking Liar kon ik toen en nu geen genoeg van krijgen en ook de overige songs zijn meestal van goede kwaliteit ( alhoewel tegen het einde van het album het wel lichtjes inzakt). Mooie samenzang met bittere teksten en stevige gitaren. Vrolijker zal je er misschien niet van worden maar de teksten meebrullen op een mindere dag kan ook wel bevrijdend werken en zo heb ik m’n popsongs het liefst; catchy maar met een gekarteld randje.

Dit is dus waar "Johan" de mosterd vandaan heeft gehaald.