Ganpurev Dagvan - Die Höhle des Gelben Hundes (2006)

Alternatieve titel: The Cave of the Yellow Dog

1 stem

Mongolië
Score
Label: Contact Film

1. Caravan (5:21)
  2. The Legend of the Yellow Dog (1:54)
  3. Nansal & Zochor (0:43)
  4. Fir Wood (3:21)
  5. The Fata Morgana (0:56)
  6. The Dream (1:36)
  7. Black Stallion (4:02)
  8. The Idea (1:50)
  9. Hope (1:43)
  10. The Tale (1:46)
  11. The Wheel (3:05)
  12. Hurry, My Love (2:19)
  13. Happy Days (0:36)
  14. Bright Future (2:48)
  15. The Reconciliation (1:48)
  16. Mr. Jura Gilden (4:28)
neo
Ganpurev Dagvan's score raakt niet altijd. De opening waarin hij een duidelijke sfeer neerzet, met daarbij gebruikmakend van keelzang, streekinstrumenten en vrouwelijke zang is goed. Hierna zakt het hier en daar wat in. De toewerking naar de helfhaftige daad van het hondje, nog steeds erg subtiel getoond op film, is mooi ondersteunt door oplevende, ritmisch spannende score. Hierna raakt alle muziek mij weer helemaal. Leuke release van Contact Film! Mijn eerste echte Mongoolse score. 3.5 sterren

avatar van Nagelschip
Leuk om te zien hoe dit land zich zo plotseling toont. Verrassend vooral. Volgens mij is Mongolië voor veel mensen echt zo'n 'het zal wel'-landje.

Mooi dat er aan gewerkt word te willen laten zien wat een land wel niet allemaal schuil kan houden. Dan heb ik het neit enkel over Mongolië, maar ik merk dat er tegenwoordig meer en meer aan gewerkt word 'vergeten'-landen en landjes door middel van documentaires en films naar voren te brengen.

Ben benieuwd naar deze film, danwel naar de soundtrack. Echter, na de 2 trailers gezien te hebben was ik niet zo onder de indruk van de muziek die ik hoorde...

Waar heb je deze vandaan, neo?

neo
Geleend van een iemand. Hier in de stad bij twee platenzaak voor een euro of 13 zien liggen, waaruit men kan opmaken dat ie toch vrij makkelijk te krijgen is.

neo
Hier ook te koop. De site van het Duitse label Normal records heeft af en toe ook weer nieuwe voorraden.