Elvis Costello & The Attractions - Goodbye Cruel World (1984)

Label: F-Beat

1. The Only Flame in Town (4:02)
  2. Home Truth (3:13)
  3. Room with No Number (4:14)
  4. Inch by Inch (2:29)
  5. Worthless Thing (3:04)
  6. Love Field (3:34)
  7. I Wanna Be Loved (4:47)
  8. The Comedians (2:36)
  9. Joe Porterhouse (3:30)
  10. Sour Milk-Cow Blues (2:51)
  11. The Great Unknown (3:00)
  12. The Deportees Club (2:54)
  13. Peace in Our Time (4:08)
  14. The Only Flame in Town * (4:05)
  15. Young Boy Blues [Demo] * (3:28)
  16. Turning the Town Red * (3:18)
  17. I Hope You're Happy Now * (2:52)
  18. Tomorrow's (Just Another Day) * (2:55)

met Madness

19. Get Yourself Another Fool * (4:03)
  20. Baby It's You * (3:12)

met Nick Lowe

21. I Wanna Be Loved [Demo] * (3:22)
  22. The Great Unknown [Demo] * (2:36)
  23. She Loves the Jerk [Demo] * (3:11)
  24. Turning the Town Red [Demo] * (3:38)
  25. Peace in Our Time [Demo] * (3:31)
  26. Withered and Died * (3:12)
  27. The Comedians * (2:25)
  28. Inch by Inch [Demo] * (2:12)
  29. Mystery Voice [Demo] * (2:23)
  30. Joe Porterhouse [Demo] * (3:19)
  31. The Town Where Time Stood Still [Demo] * (2:15)
  32. Blue Murder on Union Avenue [Demo] * (2:30)
  33. Home Truth [Demo] * (3:06)
  34. The Only Flame in Town [Live] * (4:13)
  35. Worthless Thing [Live] * (3:10)
  36. Sleepless Nights [Live] * (2:41)
  37. What I Like Most About You Is Your Girlfriend [Live] * (2:10)
  38. Motel Matches [Live] * (2:39)
  39. Love Field [Live] * (3:21)
avatar van Tribal Gathering
In het algemeen wordt dit beschouwd als Elvis zijn minste album. (Hij zette zelfs in zijn eigen linernotes "Congratulations! You've just bought our worst record.")

Ik heb eigenlijk geen idee waarom

Nou ja, wel een idee. Het album klinkt als een product uit zijn tijd. Vooral de single The only flame in town met zijn "foute" jaren tachtig saxofoon.

Maar luister even verder en dan blijkt dat hier toch wel weer een flink aantal poppareltjes op staan. The comedians, the deportees club, inch by inch, home truth en I wanna be loved. Verder zijn ook de ballads Love field en Peace in our time mooie tracks.

Deze plaat bevalt me in ieder geval een stuk beter dan zijn voorganger Punch the clock waar het vele koperwerk de songs te veel op elkaar liet lijken.

EVANSHEWSON
Ik vind dit anders lang geen slecht album van Costello. Niet zijn topniveau, dat klopt, maar toch beter dan de gemiddelde popplaat, toch ?
I Wanna Be Loved, The Comedians, dat hij eerder al aan Roy Orbison schonk, zijn geen misse songs, neen.
Maar al bij al een matig plaatje, toch voor een artiest van dit kaliber.

***1/2

beaster1256
ten eerste : volledig met jullie 2 eens , dit is zeker zijn beste album niet maar zeker zijn zwakste ook niet , ik hou erg van love field , i wanna be loved ( sterk zelfs ) , the comedians ( grandioos ) en deportee,

ten tweede mijn cd bevat 22 nummers

en ten derde : hoe is het in godsnaam mogelijk dat er hier nog maar 2 mensen op gereageerd hebben !

costello is wel een hele grote meneer hé,

alleen get happy vond ik oerslecht

avatar van Bartjeking
Ik sluit me helemaal bij jou aan Michel, dit zijn toch een paar klasse nummers. Het is een gemiddeld Costello album, maar dat betekend dat het nog altijd zeer goed te pruimen is,

Maar Get Happy oerslecht? Das dan weer een kwestie van smaken verschillen (gruwelijk )

avatar van Cor
Cor
Ik herken me wel in het (inmiddels wel oude) commentaar hierboven. Het is voor Costello-begrippen geen opzienbarende plaat, maar er valt nog wel wat te genieten. Maar die opener kan ik 'm bijna niet vergeven, met dat lelijke Hall & Oates-jaren'80-geluid.

zaaf
Ik herinner mij een conflictueuze situatie rond platenmaatschappij en producers (naast zijn quarrel met Bruce T.) en dat deze plaat met een bepaalde tegenzin tot stand is gekomen. Daar vloeide waarschijnlijk zijn in de jaren 90 toegevoegde opmerking uit voort over die slechtste plaat van hem.

Inhoudelijk is er genoeg gezegd over het aalgladde jaren 80 geluid. Deze plaat draai ik al tijden niet meer in zijn geheel. Er staan wel mooie songs op, die niet allemaal aan gort worden geproduceerd.

Uit deze struggle kwamen wel weer prachtige platen voort, dus laten we stellen dat het voor het goede was...

avatar van heartofsoul
Lag Costello ten tijde van de opnames voor dit album ook niet in scheiding? In ieder geval vind ik dat er een paar erg mooie songs op staan, vooral I Wanna Be Loved en The Comedians vind ik prachtig. Nee, dit album viel me laatst bij herbeluistering heel erg mee!

zaaf
hahaha, aan zijn teksten te oordelen lag Elvis ten tijde van het vervaardigen van al zijn albums in een scheiding

avatar van goldendream
Een minder album van de man, maar wat heeft 'I wanna be loved' toch een mooie videoclip. Persoonlijk vind ik dit zijn mooiste.

avatar van waltzinblack
Lang niet gedraaid. Ondanks de 'foute' eighties-productie is dit qua songmateriaal een prima album van Declan M.

avatar van robbrouwer58
Peace in our time!