Loreena McKennitt - The Mask and Mirror (1994)

Canada
Pop / Wereld
Label: Quinlan Road

1. The Mystic's Dream (7:40)
  2. The Bonny Swans (7:18)
  3. The Dark Night of the Soul (6:44)
  4. Marrakesh Night Market (6:30)
  5. Full Circle (5:57)
  6. Santiago (5:58)
  7. Ce He Mise le Ulaingt? (The Two Trees) (9:06)
  8. Prospero's Speech (3:23)
Een van de weinige cd's die hier thuis in de kast staat en niet tot mijn collectie behoort die ik best goed kan pruimen.
Beetje zweverig van tijd tot tijd en daarom gaat wel het "draai met mate" op.
En dat doe ik dan ook. Ach je moet er soms ook wat voor over hebben, en dan hoor ik liever dit dan bv. een Celine Dion (die ook ergens staat ).

avatar van Flipper
Loreena is in ons land best wel populair. Soms hoor je haar (meestal op radio 2) langskomen.

De Canadese Loreena maakt hele mooie, naar het keltisch neigende muziek. Hadden haar eerdere albums toch grote Shots/Ierse folk invloeden, haar later albums, waaronder deze, hebben meer invloeden. De invloeden kun je al uit de titels halen. Bij 'Marrakesh Night Market' heb je ook het gevoel er te staan.
Alles heel smaakvol gedaan, daarom ****

Groet

avatar van ChrisX
Wat misschien niet veel mensen weten is dat ze met haar albums eigenlijk een soort ontdekkingstocht maakt naar de oorsprong van de Keltische wereld en zodoende komen er dus meer Oosterse klanken op haar latere albums voor.

Ze is de afgelopen paar jaar een paar keer naar Griekenland en Turkije geweest, dus we kunnen verwachten dat er op een nieuw album muziek komt die daar door is beinvloed.

avatar van Rinus
Een van mijn favoriete albums van haar. De orientaalse invloeden in sommige nummers doen het album erg goed. Mooie produktie.

avatar van Lilyroos
Heb haar gezien in de schouwburg in Antwerpen en daarna ontmoet in de hal beneden. Raar vrouwmens als je ze van dichtbij ziet. Haar muziek betoverd wel en wordt ik nooit beu. Ideaal voor een avondje ontspanning met een kaarsje en een wijntje.
4.5*

avatar van JJ&Joan
Voor mij haar beste album.
Ik ben meer een rock en pop liefhebber; maar op dit album staat toch heel wat muzikaal lekkers.
Proef maar es van nummers als "The Two Trees" (die intro!) en "The Bonny Swans"

avatar van spinout
Mijn eerste kennismaking met Loreena en wat een geweldige. Ik ben niet gek op haar stem, maar haar muziek is geweldig. Shakespeare's "Prospero's Speech" is ontroerend gebracht. Dit is één van de mooiste nummers die ik ken. Sinead O'Connor heeft "Full Circle" nog gecoverd.

avatar van JohnB
Alleen al vanwege The Dark Night of the Soul scoort dit album bij hoog.
Op aanraden van iemand begon ik haar muziek te luisteren en dit was het eerste nummer dat ik van haar hoorde en moest meteen alles in huis hebben.
Bijzonder sfeertje. Om de één of andere reden begin ik altijd rond de herfst naar haar muziek te luisteren.