Nicky Wire - I Killed the Zeitgeist (2006)

Label: Red Ink

1. I Killed the Zeitgeist (2:32)
  2. Break My Heart Slowly (3:36)
  3. Withdraw Retreat (2:47)
  4. Goodbye Suicide (2:28)
  5. Shining Path (3:21)
  6. Bobby Untitled (3:24)
  7. You Will Always Be My Home (3:37)
  8. So Much for the Future (2:15)
  9. Stab Yr Heart (3:43)
  10. Kimino Rock (2:42)
  11. Sehnsucht (1:57)
  12. Nicky Wires Last (2:57)
  13. Everything Fades / Ocean Rain (6:27)
Na zanger James Dean Bradfield komt ook bassist Nicky Wire van de Manic Street Preachers met een soloplaat. Ik moet zeggen dat ik hier benieuwder naar ben, aangezien Nicky bij de Manics ook de meeste teksten schrijft.

Ik zit het nu te luisteren en tot nu toe bevalt het erg goed, al is heeft Wire niet zo'n mooie stem, wat zich vooral wreekt in de wat tragere nummers.

avatar van SirNoodle
Laten we maar eerlijk zijn: schrap Nicky Wire, lid van Manic Street Preachers van dit album en er is geen hond die dit een goeie plaat gaat vinden.

De songs zijn niet echt geïnspireerd, en Nicky's stem is gewoon niet goed genoeg als lead vocalist.

Jammer...

Musicguru
Voor wat ik gehoord heb was het niet veel bijzonders inderdaad. Moet hem nog een keer luisteren.

Kid A(cid)
Hmm.... Nicky heeft wel een prettige stem, zo ver ik heb gehoord. En hij ziet er tof uit xD

rodneyVL
Nicky is leuk, en ik ben een heel groot MSP fan, maar Nick is een infererieur bassist als het er op aan komt en bovendien een nog veel slechtere zanger. Het is echt niet om aan te horen op dit album. Een eerdere poging als "Wattsville Blues" (op know your enemy) was al niet best, en later voegde Nicky met backing vocals alleen maar wanstaltige invloeden toe. Nicky, houd je bij je bas en je one man show!

avatar van twijn
Ik zing beter...