menu

Freddie Hubbard - Gleam (1975)

mijn stem
4,67 (3)
3 stemmen

Verenigde Staten
Jazz
Label: Columbia

  1. Put It in the Pocket (10:08)
  2. Ebony Moonbeams (12:35)
  3. Betcha by Golly, Wow (9:37)
  4. Spirits of Trane (9:20)
  5. Kuntu (22:29)
  6. Midnight at the Oasis (7:30)
  7. Too High (16:40)
totale tijdsduur: 1:28:19
zoeken in:
avatar van Larzz
5,0
Fantastisch live album van Freddie Hubbard. Opgenomen in Japan. Fenomenaal geluid opgetekend door Japanse geluidstechnici van Sony. Freddie en zijn band spelen hier fantastisch vet, heftig en weer gevoelig. Hoogtepunten zijn Spirits of Trane en het 22 minuten durende Kuntu. Freddie zelf is in topvorm en speelt onwaarschijnlijk goed trompet. Wat een geluid, wat een techniek. Luister maar eens naar zijn solo in Betcha by Golly, Wow. Langzaam beginnen, helemaal solo en dan gigantisch hoog. Kippenvel!
Deze 2cd op het Wounded Bird label is moeilijk te krijgen nadat de 2LP in de jaren 70 alleen in Japan was uitgekomen op het Sony label. Maar absoluut de moeite waard.

avatar van Brunniepoo
5,0
Tamelijk fantastisch inderdaad, wat een heerlijk opzwepende percussie ook. Toffe Stevie Wonder-cover ook. Veel beter kan jazz toch niet worden?

Tegenwoordig volgens mij ook weer gewoon goed verkrijgbaar op CD.

avatar van Larzz
5,0
Al 2x uitgegeven op cd terwijl de LP alleen in 1975 in Japan is uitgebracht.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:50 uur

geplaatst: vandaag om 17:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.