Ras Kass - Eat Or Die (2006)

1 stem

Label: Re Up

1. Intro (2:37)
  2. Mange Ou Mourir (2:32)
  3. Eat Or Die (3:44)
  4. K.O.T.W. (3:49)
  5. Jungle Love (3:30)
  6. She Choosin (3:30)

met Khao en T.I.

7. It's a Beautiful Thing (2:36)

met Joell Ortiz

8. Better (3:53)

met Jay 211

9. Whip It (4:54)

met Trae en Southwest

10. Brains in the Mud (4:30)

met Da Ranjahz

11. Realness Freestyle (1:59)
  12. The Perfect Woman (Skit) (1:18)
  13. Medusa (4:04)

met Nas

14. Capital P [Remix] (3:58)

met Mobb Deep

18. Playboy (3:42)

met Lloyd Banks

19. My Blog (3:46)

met DJ Whoo Kid en Coach PR

20. Homey, Lover, Friend (3:20)

met FLH

21. Fed Up (3:37)
Relax
Het begind zo sterk en doet me weer denken aan Soul on Ice.. maar ineens word het wat commercieel achtiger

avatar van Conway Twitty
Spider Loc flikt het weer hoor, beste nummer op de cd. Verder is het album niet zo heel goed.
2.5/3*

avatar van pascal83
Hoe zijn de nummers met Nas en Joell Ortiz?

avatar van pascal83
pascal83 schreef:
Hoe zijn de nummers met Nas en Joell Ortiz?

Het nummer met Nas is in ieder geval beschamend slecht. Nas wordt alleen gesampled: http://www.xclusivetrax.com/index.php?option=com_traxartist&task=playSongex&id=2887

Mezelf
Die track met Joell Ortiz was een voorloper van de track 128, Part 3 op het album The Brick: Bodega Chronicles dat Joell Ortiz met Ras Kass, Grafh en nog een paar anderen heeft.

Niks orgineels dus, achteraf gezien, toen deze mixtape uitkwam was het wel een redelijk nummertje.

Hier zit een hoop onzin op naar mijn mening, een Lloyd Banks nummer die zowat in zijn geheel gesampled is en een aantal halfgare tracks en zeer corny skits...we weten nu wel hoe lekker al die vrouwen al die rapperts vinden...niet dus.

Zitten wel paar lekkere nummertjes op, maar ik denk toch echt dat Ras Kass weer eens een album van kwaliteit moet droppen, de laatste 7 jaar heeft hij zeer weinig van niveau gedropt.

avatar van Rhythm & Poetry
Ras Kass is altijd wel een rapper geweest die dicht tegen het commerciele aan heeft gezeten. In het verleden featurings met onder meer Xzibit en Dr. Dre nu op een album met T.I. & Lloyd Banks. En dat werkt helaas niet. Staan nog maar een paar leuke tracks op maar het merendeel is middelmaat of daar nog onder.

Mezelf
Nou dat vind ik dus niet. Ik vind Ras een beetje te vergelijken met Canibus. Soms komt hij te mainstream en op de momenten dat hij niks probeert te forceren is hij ijzersterk.

Hij heeft met Soul On Ice en Van Gogh toch weinig commercieels gemaakt. Rasassination was dan wel weer té.