Oblivians - Soul Food (1995)

Punk
Label: Crypt

1. Viet Nam War Blues (2:37)
  2. And Then I Fucked Her (1:20)
  3. Big Black Hole (2:53)
  4. Jim Cole (1:01)
  5. Mad Lover (1:50)
  6. Sunday You Need Love (2:35)
  7. Never Change (2:37)
  8. No Reason to Live (1:23)
  9. I'm Not a Sicko, There's a Plate in My Head (2:06)
  10. Blew My Cool (1:55)
  11. Cannonball (1:49)
  12. Nigger Rich (1:21)
  13. Bum a Ride (2:32)
  14. Anyway You Want It (1:35)
  15. Static Party (1:39)
  16. Ja Ja Ja (2:50)
Sietse
maar eens aandacht trekken voor dit rock 'n' roll klassiekertje.

Een van de meest ruige en ranzige garage rock & roll albums die ik ooit heb gehoord.

Liefhebbers van groepen zoals New Bomb Turks (de eerste albums), The Cramps, The Blues Explosion, the Gories, Dirtys, The Dirtbombs, The Headcoats.

Daar waar The Stooges ophouden gaat dit verder....

Helaas bestaan ze niet meer, maar verdomme dit is echt vette shit.

avatar van rrroady
Hun optreden op lowloads in 96 was geweldig.......goeie plaat ook!!!!!!

Heb dit album slechts eenmaal gehoord een paar jaar terug, maar the Oblivians zijn inderdaad behoorlijk geniaal, of eigenlijk zo'n beetje alles wat maar met Greg Cartwright te maken heeft.

Sietse
rrroady schreef:
Hun optreden op lowloads in 96 was geweldig.......goeie plaat ook!!!!!!

Inderdaad, wat een optreden was dat zeg.
Snaren vervangen is zo "not done".

Was een van de hoogte punten

Ik heb ze later nog een keer in de Effenaar, Eindhoven gezien, maar dat was echt mat vergeleken met Lowlands (maar toen hadden ze nog een optreden er na in Groningen echt midden in de nacht ofzo)

avatar van Jlyneplastik
hellaas was ik toen nog te jong en heb ik het allemaal gemist
hopen op een reunie show dan maar ..

Jlyneplastik schreef:
...hopen op een reunie show dan maar ..

Check: http://www.grunnenrocks.nl/

en

Hopen dat ze naar Nederland komen en dan het liefst in de Vera!

avatar van mayhemblik
Mijn goeie god nog aan toe, wat een ongelofelijke energie krijg ik van deze plaat zeg, het liefst draai ik hem als m'n honden er niet zijn want ik vlieg al luchtgitaar spelend door het hele huis.
En beste Jlyneplastic, ik ging een x naar een optreden van hun en toen ik en m'n vriendin binnenkwamen waren er met ons meegerekend 10 mensen, ik dacht verdomme het gaat niet door.
Maar ik zat er lelijk naast, ze hebben ongeveer 2 1/2 uur gebeukt en ik kwam bont en blauw thuis!!!!!!!
Probeer zeker ook eens The Compulsive gamblers en Reigning sound bloedstollend mooi, met Greg en Jack in de gelederen.

avatar van mayhemblik
Beste lieve geweldige Tim krabt be (sorry, ik weet niet hoe ik het streepje boven de e krijg)
Wat een ongelofelijk goed nieuws heb ik net van je gelezen, kun je mij alsjeblieft, alsjeblieft op de hoogte brengen als er meer nieuws is?
Ik hou m'n ogen ook open, ik zat even in een dip maar m'n leven heeft weer zin.

avatar van wexxel99
Wat een heerlijk label was dat CRYPT toch....heimwee!

avatar van wexxel99
Ze hebben ook in de Ekko gespeeld voor een krat bier, entree was toen nog een knaak. Optreden sttat me nog altijd bij. Lekker doorwisselen!!
Vorig jaar afscheidstournee in de paradiso, dak ging er compleet af!

avatar van essence
Ha! Ideale plaat om een makke zondag mee op te pimpen!

bubbachups schreef:
...behoorlijk geniaal, of eigenlijk zo'n beetje alles wat maar met Greg Cartwright te maken heeft.

Cartwright is voor mij 'the King' -Iemand noemde hem onlangs de beste songschrijver van deze generatie...daar kan ik me wel in vinden moet ik zeggen.
mayhemblik schreef:

Hear hear, daar laat hij meer van zijn kunnen horen, allemaal geweldig!

avatar van vinejo
I m not a sicko, got a plate in my head!

vinejo schreef:
I m not a sicko, got a plate in my head!

Wedde van wel.

avatar van vinejo
mayhemblik schreef:

Wedde van wel.

Dju, ontmaskerd
Ga vlug nog eens dit schijfje opzetten