menu

Al Green - The Belle Album (1977)

mijn stem
3,79 (24)
24 stemmen

Verenigde Staten
Soul
Label: Hi

  1. Belle (4:52)
  2. Loving You (3:34)
  3. Feels Like Summer (3:43)
  4. Georgia Boy (7:03)
  5. I Feel Good (5:22)
  6. All 'n' All (3:40)
  7. Chariots of Fire (3:51)
  8. Dream (7:33)
totale tijdsduur: 39:38
zoeken in:
avatar van Reijersen
4,0
De titeltrack vind ik persoonlijk een genot om naar de luisteren. Maar dat is het hele album wel. Wederom een schot in de roos van Reverend Al Green.

avatar van Steez
5,0
Hele goede cd idd.
Belle is een mooi nummer maar ook Loving You is erg aanstelelijk en Dream klinkt ook bizar goed.. Ach wat, de hele cd is gewoon erg goed! 4.5

Moeilijk trouwens om maar 2 beste te kiezen.... Dan maar niks selecteren

avatar van Madjack71
4,5
Ben bezig met een fikse terugwerkende kracht een ontdekkingsreis te maken in de muziekwereld die Al Green heet. Toevallig is deze living legend bij mij onder de aandacht gekomen door het album Lay it Down uit 2008. Het titelnummer vond ik zo laid back alsook de rest van het album, dat ik dacht....dit heeft ie redelijk goed in zijn vingers. Blijkt dus ook onder andere bij dit Belle. Tres tres belle zouden de fransen zeggen over zijn muziek. Ik zou er spontaan van gaan willen leren bassen als ik zijn muziek hoor en de gehele dag een beetje met mijn hoofd op en neer knikkebollen. Als is het alleen maar om mee te kunnen spelen met Georgia Boy. Yep, hier ga ik nog veel van genieten. Eens in de zoveel tijd komt er een artiest voorbij, die tijdens die muzikale tussenstop iets bij mij raakt en Al Green is zo iemand. Naast mijn muzikale held Springsteen en vertolker Cohen, miss Mitchell, krijgt Mr. Green bij mij een bijzonder muzikaal plekje in mijn toch al grote muziek hart. I Feel Good!!

Gast
geplaatst: vandaag om 20:17 uur

geplaatst: vandaag om 20:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.