Jefferson Airplane - The Worst Of (1970)

Label: RCA Victor

1. It's No Secret (2:40)
  2. Blues from an Airplane (2:12)
  3. Somebody to Love (2:58)
  4. Today (2:59)
  5. White Rabbit (2:30)
  6. Embryonic Journey (1:53)
  7. Martha (3:26)
  8. The Ballad of You & Me & Pooneil (4:33)
  9. Watch Her Ride * (3:15)
  10. Greasy Heart * (3:28)
  11. Crown of Creation (2:55)
  12. Chushingura (1:19)
  13. Lather (2:57)
  14. Plastic Fantastic Lover (3:50)
  15. Good Shepherd (4:24)
  16. We Can Be Together (5:47)
  17. Volunteers (2:03)
Pieter Paal
Ik heb de 15 tracks-versie in mijn collectie, maar ik moet zeggen dat de bonus-tracks 'Watch her ride' en 'Greasy heart' de boel hier toch aardig wat oppimpen.
Dit was het eerste Jefferson Airplane-album dat ik kocht en daarna heb ik in de loop der jaren alle reguliere albums aangeschaft.
Hoewel gave tracks zoals 'If you feel like china breaking' en 'She has funny cars' op deze compilatie ontbreken, zijn voor het grootste deel de belangrijkste nummers van 1966 t/m 1969 hierop wel aanwezig. Het is natuurlijk wel een moeilijke beslissing of de studio- of de live-versie van 'Plastic fantastic lover' op een compilatie moet, want ze zijn beiden onwijs goed. Op een cd is natuurlijk genoeg ruimte om beide versies erop te zetten.
In 1970 verscheen deze veramelaar en in Amerika ging hij als zoete broodjes over de toonbank.
Hier is deze band vooral bekend van de single met dubbele a-kant 'White rabbit/Somebody to love'.
Naast Grateful Dead en 13th Floor Elevators is Jefferson Airplane een van de belangrijkste Amerikaanse psychedelische bands.