Billie King - There You Go, My Love (2006)

Belgiƫ
Label: Playout!

1. Sit Back, Relax (3:34)
  2. The Story of the Bottle and the Brick (4:08)
  3. Black Ribbon (3:48)
  4. Ring My Bell, Boy (3:00)
  5. The Gun (4:15)
  6. Come Day Come Night (2:57)
  7. Swing Low (3:54)
  8. Slow Down (3:38)
  9. In the Garden, at Night (3:27)
  10. Come to Me (3:15)
  11. Those Boots (2:10)
  12. Drinkin' Dancin' Waitin' (4:38)
Verrassende plaat! Had iets helemaal anders verwacht van Tine Reymer en vriendinnen... Ik hou wel van "Sit back, Relax"!

Billie King is de groep van Tine Reymer , Belgische zangers en bekend van de groep Flowers for Breakfast (ik ken deze band echter niet). De nummers van deze plaat waren eigenlijk al geschreven toen Tine op zoek ging naar vrouwelijke mede muzikanten. Live moet de band veel indruk hebben gemaakt. Billie King is wel bewust als groepsnaam gekozen ,eigenlijk wilde Tine als naam Billie Jean, maar dan zou de associatie direct richting MIchaël Jackson gaan.
De plaat is trouwens een eerbetoon aan de overleden broer van Tine, omgekomen bij een ongeval. Dan de muziek. Daar is niks mis mee. Degelijke muziek, moeilijk vergelijkbaar. Goede afwisselende pop nummers , prima begeleid, soms wat folky, dan weer neigend naar rock. De bedoeling was dat er meer albums gemaakt zouden worden, maar het is bij dit ene gebleven. het volgend album wat Tine Reymer heeft uitgeven is onder eigen naam, net of ze dat toen pas durfde.
Waarschijnlijk populairder in België dan in Nederland. In een recensie werd de vergeljiking met An Pierlé genoemd, hoewel het voordeel wel naar An uitging.
Leuk plaatje, ook door mij vergeten.