John Barry - Game of Death (1978)

Score
Label: Tam YX

1. Main Title - Bruce Lee Theme (2:43)
  2. Will This Be the Song I'll Be Singing Tomorrow? (2:36)
  3. Gathering Speed (5:46)
  4. A Matter of Survival (3:58)
  5. Will This Be the Song I'll Be Singing Tomorrow? (2:21)

met Colleen Camp

6. Main Title - Bruce Lee Theme (2:43)
  7. Everything at Hand (2:47)
  8. The Game of Death (2:53)
  9. Will This Be the Song I'll Be Singing Tomorrow? (2:21)
  10. End Title - Final Justice (2:55)
  11. Face'Off with Hakim (3:30)
avatar van Thunderball
Bij mij zijn het (naar ik aanneem) dezelfde 11 tracks, maar met (op 2 en 9 na) compleet andere titels.

Goede soundtrack, waanzinnig mooi en effectief maintheme wat de hele film terugkeert en de film zeer zeker een meerwaarde geeft (gek genoeg schijnt de originele Canthonese versie een compleet andere score te bevatten).

De film zelf was niet veel soeps: een flutverhaaltje (na Lee's dood met behulp van stand-ins opgenomen) en pas in de laatste 10 minuten zien we nog even de echte Lee, maar het is de geweldige muziek van Barry, die de film iets majestieus geeft.

Een van de beste voorbeelden waarbij de muziek velen malen beter is dan de film zelf, feitelijk zelfs te goed voor een doorsnee "Hong Kongse hakfilm".

Track 8 vind ik ook heel fascinerend, doet me zelfs een beetje denken aan de muziek bij de Bondfilm OHMSS, wanneer de dames gehypnotiseerd worden om van hun allergie af te komen (maar eigenlijk dus geprogrammeerd worden), heeft iets vervreemdens en geheimzinnigs.

De song vind ik dan wel wat minder, Colleen Camp zegt me ook helemaal niks, was dat in die tijd een bekende naam?

Track 11 is een leuke bonus:
het maintheme en geluiden van het "stickfight"-duel met Santo.

Toch zeker 4 sterren waard!

neo
Thunderball schreef:

Voornamelijk gewoon als actrice en speelde ook een hoofdrol in de film.

Ook ik vond de film om te huilen, en ieder moment met score is wel professioneel gedaan. De kwaliteitverhoudings film-score is pijnlijk duidelijk. Voor Barry begrippen ook wel met een zekere energieke frisheid.

avatar van John Barry
Geweldige score van John Barry. Het hoofdthema van de score vindt ik geweldig en kan ik niet vaak genoeg horen. Dit is inderdaad een Barry score met voor zijn doen een redelijke frisheid. Al hoor je wel duidelijk zijn stijl in deze soundtrack.

De song Will This Be the Song I'll Be Singing Tomorrow vindt ik niet meer dan aardig, maar is wel leuk om te horen.

4,5 ster.