Trevor Rabin - Gridiron Gang (2006)

Score
Label: Varèse Sarabande

1. Camp Kilpatrick (5:29)
  2. We're Better Than This (1:27)
  3. Sorry, Football Is Over (3:39)
  4. Roger's Dead (1:33)
  5. A Baddington Game (1:33)
  6. Training Day (3:04)
  7. Rap Up (3:23)
  8. Flowers (2:42)
  9. Letter Writing Montage (1:18)
  10. Good Job (0:43)
  11. Junior (1:36)
  12. Celebration Epilogue (3:48)
  13. We're Better Than This (Part 2) (5:27)
  14. Calvin Gets Shot (3:21)
  15. We're Better Than This (Part 3) (6:13)
  16. Forgiveness (3:12)
  17. Junior Returns (2:24)
  18. Mustang Challenge (3:26)
avatar van eviljoke
Met de eerste korte luisterbeurt had ik meteen het gevoel The Great Raid part 2. Trevor is toch niet in zijn beste doen. Flyboys is ook niet veel soeps. Of ben ik nu te hard.....

neo
Zou liever John Powell's Drumline nog eens op zetten dan dit... Lijkt mij ook weer meer van hetzelfde na ook nog Remember the Titans.

Inderdaad vooral een erge 'been there, done that' score. Rabin probeert met cliche-instrumenten piano en strijkers wat subtiele emotie te creeren, maar vervalt eigenlijk vooral in vervelende underscore. Niets is hier origineel aan, waardoor Gridiron Gang een inspiratieloze herhalingsoefening is. De composities bevatten bovenal geen gelaagdheid en de thema's (die om te beginnen al aardig zwak zijn) kennen geen ontwikkeling. Zo'n pianostukje als in Forgiveness is nog wel leuk, maar voor de rest: gaap. 1.5*