Peter Criss - Cat#1 (1994)

Label: Megarock

1. Bad Attitude (4:33)

2. Walk the Line (3:47)

3. The Truth (4:53)
  4. Bad People Burn in Hell (3:46)
  5. Show Me (4:03)

6. Good Times (4:37)
  7. Strike (4:45)

met Mike Stone

8. Blue Moon over Brooklyn (5:22)

met Ace Frehley

9. Down with the Sun (4:37)
  10. We Want You (3:47)

11. Beth (2:27)
Empyrium
Matig album van Peter Criss. De plaat gaat gelijk van start met een regel die van Paul McCartney's Picasso's Last Words is gejat.

Bad People Burn in Hell gaat over Gene en Paul, en de drum intro van Strutter zit er ook in verwerkt. Blue Moon over Brooklyn is een ode aan zijn overleden moeder en wederom een stukje tekst die erg veel overeenkomsten heeft een regel uit Ticket to Ride.

Beth is een acoustische uitvoering van de ballad van KISS, maar het valt op dat dit hele nummer in de verkeerde toonhoogte is gespeeld en nogal vals klinkt.

Ace zou ook nog ergens meespelen maar heb hem in al die 14 jaar nooit kunnen ontdekken op deze plaat, die erg slecht is gemixt.

Gitarist Mike Stone is tegenwoordig een vast lid van Queensrÿche.

derkrijks
De soloplannen die Peter Criss eind jaren 70 had, zijn niet goed uitgepakt. Dat heeft simpelweg als reden dat hij als muzikant niet begaafd genoeg is. Deze cd viel mij destijds zwaar tegen en als ik hem nu luister is hij ook gewoon slecht. De vorige twee waren beter, ook geen meesterwerken maar verdragelijker als deze. Treurig om te horen. Hij was toch mijn jeugdheld.

0,5
Waarom mensen deze plaat een hogere waardering als zijn vorige solos geven, is mij een raadsel. Deze plaat is erg slecht. Vals gespeeld, en de stem van Criss is door het jarenlange drank en drugsmisbruik nog slechter geworden. Prul. 0,5

avatar van Von Helsing
Dit is de minste prul van zijn solo albums.

avatar van goldendream
Is er een single van dit album genomen?

goldendream schreef:
Is er een single van dit album genomen?

Twee singles zelfs.

De eerste was 'Show Me' waar ook een video voor gemaakt is
Peter Criss - Show Me Full Video 1994 - YouTube

en is er nog een tweede single uitgebracht, namelijk 'Beth'.

avatar van goldendream
Dank je wel, Von Helsing, je bent de wandelende metalencyclopedie van MuMe.

Ik zocht op Wikipedia naar de singles van de man, maar vond er niet veel info. Alleen 1 nummer uit zijn album van 1980 en 1 nummer van 1982 zijn er vermeld. Zijn er nog meer singles?

goldendream schreef:
Dank je wel, Von Helsing, je bent de wandelende metalencyclopedie van MuMe.

Nee, By Myself, Tears, Show Me & Beth zijn de vier solo singles van Peter Criss.

Er is nog wel een nieuw album in de maak, met John 5 als producer.

avatar van goldendream
Was 'I Found Love' geen single?

avatar van johndoe
Peter Criss is iemand die:
- zijn muziekcarrière te danken heeft aan Paul Stanley & Gene Simmons
- een middelmatige drummer was
- altijd liep te ze*ken over hoe weinig geld hij verdiende
- niet kan zingen

kortom, de grootste l*ser in de muziekindustrie

avatar van E-Clect-Eddy
Heb even een paar nummers van dit album geluisterd. Ik hou wel van de stem van Peter Criss met die rasp op zijn stem. Zijn KISS solo album was gewoon goed, maar wel de meest ingetogen en recht-toe-recht-aan Rock van de 4 solo albums.

Helaas zit hij wel vaak tegen de limieten van zijn stem en dat is wel pijnlijk duidelijk op de akoestische versie van 'zijn' hitsingle Beth.

Ace Frehley speelt mee op tracks 1, 2 en 8 maar is weinig onderscheidend, alhoewel toch herkenbaar op Walk The Line.

Het album mist vooral een goed producer, want dit zijn gewoon basis tracks waarmee je eigenlijk in de studio aan de slag gaat om verder uit te werken.

Heb het bij deze 4 nummers gelaten... vermoed dat dit niet boven een 2,5* a 3* uit zal komen mocht ik het geheel aanhoren.