The O'Jays - Ship Ahoy (1973)

R&B / Soul
Label: Epic

1. Put Your Hands Together (4:06)
  2. Ship Ahoy (9:39)
  3. This Air I Breathe (3:52)
  4. You Got Your Hooks in Me (5:34)
  5. For the Love of Money (7:19)
  6. Now That We Found Love (4:41)
  7. Don't Call Me Brother (8:57)
  8. People Keep Tellin' Me (3:54)
avatar van jelmer19
Leuke plaat maar echt bijzonder vind ik deze niet.
Het 1e nummer vind ik ook gelijk 1 van de betere nummers van de cd maar voor de rest houd het album me aandacht niet vast..

Father McKenzie
For the Love of Money is een grandioze song, maar de rest van dit soulalbum is ook best te pruimen, jawel!

avatar van Carebo
Het titelnummer "Ship Ahoy" is 10 minuten durende, fantastische en heerlijke muziek!!!!

Put Your Hands Together en For the Love of Money deden het in '73 ook uitstekend in de hitparade! Aangename Soulmusic!!

avatar van principal2000
Carebo schreef:

Dit zijn dan ook de 2 enige nummers die ik van dit album ken. Prima nummers overigens.

avatar van kemm
Naast die 2 hits zal je vast ook Now That We Found Love kennen, zij het eerder in de versie van Third World of Heavy D. Om maar te zeggen dat bijna elk nummer hier hitpotentie had. Gevarieerder en karakteristieker dan voorganger Back Stabbers! Een favoriet naast For the Love of Money is het tragere You Got Your Hooks in Me, zinderend chic gezongen, met een verloren orgeltje op de achtergrond!

avatar van principal2000
Now That We Found Love ken ik idd wel van die 2 andere uitvoerenden. Ga deze toch ook een keer checken, want volgens mij hebben deze heren wel leuke albums uitgebracht.

Hun allerbeste album en wat mij betreft een soul meesterwerk

avatar van late for the sky
voor wie de O'Jays enkel kent van hun top 40 nummers is deze lp een aangename verrassing
Het titelnummer grijpt je naar de keel als je het enkele keren gehoord hebt
Er staan ook enkele bekende nummers op maar die passen goed bij de rest van de lp
Dit is nog 1 van die lp's waarbij je de naald niet voortzet naar het volgende nummer