Samael - Worship Him (1991)

Zwitserland
Label: Century Media

1. Sleep of Death (3:44)
  2. Worship Him (6:30)
  3. Knowledge of the Ancient Kingdom (5:05)
  4. Morbid Metal (4:55)
  5. Rite of Cthulhu (2:02)
  6. The Black Face (3:30)
  7. Into the Pentagram (6:47)
  8. Messenger of the Light (2:42)
  9. Last Benediction (1:23)
  10. The Dark (4:28)
avatar van exodus
Ja ja...als ultiem tegengif tegen MTV-Death Metal begin jaren 90 dit gitzwarte verdorven Black Metal schijfje van het ooit zo allerheilige Samael! Wat was ik blij toen in 1991 dit werkje verscheen; Langzame dreigende Hellhammer woekerwinden in pestzwart satanisch Bathory zaad geschoten alsof ieder moment destijds het kwaad het definitief over zou nemen op deze toch niet te deugdelijke aarde. Links en rechts kreeg/krijg ik zelfs herinneringen binnen in de sound van dit schijfje van het oer-oude Living Death uit Duitsland...de gitaren ergens dus. De rest klinkt net zo authentiek en dan vooral dus in de Hellhammer en Bathory hoek. In 1991 was men in de extreme Metalhoek allemaal zowat verzeild geraakt in trendie-Death Metal. Samael uit Zwitserland waagde zich samen met Noorse collega's op ouderwetse Black Metalpaden; al spoedig was er geen houden meer aan en menig Death Metalbandje gooide zijn/haar ledematen ook vol met kilo's ijzer, en de verfdoos werd ook maar eens even uit de vergeten King Diamond-kast gehaald. Samael had geen verf op hun Duivelse grijns nodig, men stopte hun driftige duisternis ingefluisterd door een serpent rechtstreeks in ziekelijk gave meeslepende zwarte oer metalnummers als: Knowledge of the Ancient Kingdom, Morbid Metal (wat sneller, ouderwets headbangen!) en Into the Pentagram(enorme Black-kraker!). Ik heb ze tijdens hun eerste keer in Nederland in 1991live tijdens de tour van dit album in het echt aan het werk gezien: subliem! De ouderwetste Black Metal vlam brandde in 1991 weer even als vanouds. Daarna, een paar cd's verder, ging men geleidelijk andere muzikale paden bewandelen....eeuwig zonde! Dit Worship Him....geweldig! Worship de eerste Samael!

avatar van e.n.d
Lekker rauw! Geweldig album.