The Geraldine Fibbers - Lost Somewhere Between the Earth and My Home (1995)

Punk / Country
Label: Hut

1. Lily Belle (4:54)
  2. The Small Song (3:30)
  3. Marmelade (5:09)
  4. Dragon Lady (4:50)
  5. A Song About Walls (4:20)
  6. House Is Falling (4:23)
  7. Outside of Town (4:58)
  8. The French Song (6:04)
  9. Dusted (2:40)
  10. Richard (5:24)
  11. Blast Off Baby (4:09)
  12. Get Thee Gone (6:37)
avatar van starbright boy
Dragon Lady is een tijdje mijn favoriete nummer geweest. Zo'n nummer dat ik op mijn oude walkman meerdere keren terugspoelde en weer luisterde. Deze band was een soort van noisy en punky rootsband met ook een violist in de band. Met als zangeres Carla Bozulich. Een vrouw met een stem alsof ze al jaren whisky als ontbijt nam en die bovendien het hele album tussen normaal en een soort van manische gekte leek te zweven. De muziek had dat ook, van melodieus naar noisy uitbarstingen. Spannende muziek vind ik nog steeds. Niet bepaald subtiel en dat moet je kunnen hebben. Opvolger Butch was ironischer en had minder gekte (maar dat is relatief) en was daardoor net wat minder.

Heerlijke plaat van 'n band die bijna niemand kent Lilybelle, Marmelade, House is falling zijn prachtig met 'n zeer aparte stem!