Jeru the Damaja - Heroz 4 Hire (1999)

Label: Know Savage

1. Supahuman Theme (1:24)
  2. Great Solar Stance (2:56)
  3. Verbal Battle (4:00)

4. Bitchez Wit Dikz

met Miz Marvel en Lil' Dap

5. Seinfeld (3:41)
  6. Renagade Slave (3:07)
  7. Presha (3:25)
  8. Superhumanz N Luv (Interlude) (0:56)
  9. Anotha Victim (3:20)

met Miz Marvel

10. Billie Jean (Safe Sex) (4:21)
  11. Blak Luv (4:06)
  12. What a Day (2:57)
  13. Miz Marvel (3:45)

14. 99.9 Percent (3:48)
avatar van FunkyMonk
Meevallertje. Seinfeld en Safe sex zijn erg goed. en ook Renegade Slave en Blak Luv kunnen erdoor. Wel een stuk minder als zn 2 voorgangers. 3*

avatar van Seedorf
Idd stukken minder dan z'n 2 voorgangers. Hoogtepunten zijn Seinfeld, Billie Jean en 99.9 Percent. Uiteindelijk toch nog 3*

Maarten||
Vind 99.9 Percent toch wel een heel fijn nummertje . Natuurlijk is dit album zeker niet zo goed als zijn voorgangers.

Relax
Hoezo natuurlijk, alleen omdat DJ Premier niet mee doet ?
Tekstueel blijft dit album nog goed.

avatar van MJ_DA_MAN
99,9% is mijn favoriete nummer van Jeru.

avatar van P Jay
Slecht album van Jeru. De beats zijn echt niet goed. Sorry, Jeru, maar soms komen je beats nogal amateuristisch over. Enkele keren weten ze wel te overtuigen maar veel te weinig. Jeru heeft nog steeds een gruwelijke stem en vaak nog steeds een "freaky freaky fow" maar laat toch soms steekjes vallen (bv. Blak Luv: een rap die steeds irritant op "ow" eindigt). Miz Marvel levert één keer een degelijke prestatie ("Verbal Battle"), de andere keren heeft ze een vreselijke beat om op te rappen en kan ze zelf het dramatische niveau niet opkrikken. "Anotha Victim" is bv. een vreselijk nummer.

Ook enkele lichtpuntjes. Het enige échte topnummer is "99.9 Pa Cent": leuke beat en scherpe flows. "Seinfeld" en "Presha" vallen ook goed mee. "Great Solar Stance" is aanvaardbaar evenals "Renegade Slave". Maar de rest is echt Jeru onwaardig. Erg jammer want zijn eerste twee cd's zijn persoonlijke favorietjes. Zonder Primo verbleekt Jeru als MC toch wel drastisch en zelf even goede beats produceren op je derde album als op je eerste 2 albums met geniale Primo-beats is een uitdaging waar zelfs niet elke gevestigde producer in zou slagen. Laat staan een groentje (qua beats) als Jeru.

Magere 2,5*

avatar van MAS
MAS
Niet echt een waardige opvolger van TSRITE en WOTM. Het grootste gebrek van deze plaat is het ontbreken van Premier en de producties van Jeru zelf. Het is niet superslecht maar Premier en Jeru vond ik een goude combo. Nog beter dan Gang Starr zelfs. Ik hoop dat ze ooit nog samen een album maken want Jeru is volgens mij nog steeds wel goed in vorm.

Zo slecht vind ik dit album niet. Inderdaad minder dan zien voorgangers maar toch voel ik dit album wel. sommige producties zijn wat minder maar overal toch een fijn album

avatar van MAS
MAS
Nu weet ik weer waarom ik dit album nooit draaide. Echt een matig album van Jeru. Ik vraag me ook af waarom Miz Marvel zo prominent aanwezig is op dit album. Ik vind haar helemaal niet bij Jeru passen.