Stephan Bodzin - Powers of Ten Remixes (2015)

Duitsland
Dance / Electronic
Label: Herzblut

1. Powers of Ten [Maceo Plex & Shall Ocin Remix] (6:29)
  2. Wir [Edu Imbernon & Coyu Remix] (6:57)
  3. Singularity [Fur Coat Remix] (9:16)
  4. Zulu [Pan-Pot Remix] (8:07)
  5. IX (Marc Romboy Lost in Leploops) (7:37)
  6. Odyssee [D-Nox & Beckers Remix] (7:38)
  7. Blue Giant [Extrawelt Remix] (7:18)
  8. Wir [Max Cooper Remix] (8:33)
  9. Sputnik [Dominik Eulberg Remix] (10:18)
  10. Zulu [Agents of Time Remix] (7:48)
  11. Lila [Nicolas Masseyeff Remix] (7:06)
  12. Birth (Marc Romboy's Ode 2 the Children) (7:44)
  13. IX [Victor Ruiz Remix] (7:57)
  14. Powers of Ten [Gabriel Ananda Remix] (8:57)
  15. Singularity [Monoloc Edit 02] (7:06)
  16. Birth [Super Flu's Early Contractions Remix] (7:24)
  17. Singularity [Synthapella Version] (7:01)
  18. IX [Synthapella Version] (6:11)
  19. Birth [Synthapella Version] (7:53)
  20. Sputnik [Synthapella Version] (8:00)
  21. Blue Giant [Synthapella Version] (6:55)
  22. Zulu [Synthapella Version] (7:47)
  23. Powers of Ten (7:59)
  24. Lila [Synthapella Version] (7:03)
  25. Odyssee [Synthapella Version] (6:47)
  26. Wir [Synthapella Version] (10:48)
avatar van -SprayIt-
Powers of Ten is een absoluut meesterwerk in het genre, met 44 stemmen een 4,18 op deze site en daarmee op plek 4 in de toplijst Dance op deze site. En terecht, het is van begin tot eind genieten van de geraffineerde piepjes, tempowisselingen en subtiele maar stevige beats. Gezien de indrukwekkende lijst remixers, waar veel favorieten van me tussen zitten, zoals Extrawelt, Max Cooper, Dominik Eulberg en Monoloc, maar ook toppers als Maceo Plex en Marc Romboy. Ook enkele onbekende namen voor mij, dus ben benieuwd. Favoriete tracks op het origineel zijn Wir en Birth, dus vooral benieuwd wat dat gaat opleveren. Hoewel ik Powers of Ten een geweldig album vind, is het nog niet per se clubmateriaal, wat ook wel is gebleken tijdens enkele concerten vorig jaar. Het was, ook in de Gashouder tijdens ADE maar zozo. Toen maakten andere dj's, zoals Joris Voorn en Boris Brechja er een beter feestje van. Het technische aspect van de tracks komt soms niet helemaal over, je wilt al dansend toch graag drops en goed dansbare beats. Nee, dit is meer een album voor door de koptelefoon of door goede boxen.

Nu naar dit remixalbum, dat momenteel slechts 1 stem heeft. Tot nu toe vind ik de remixes nog weinig toegevoegde waarde hebben t.o.v. het originele werk, maar er liggen bij de meeste tracks wel lekkere sausjes overheen. Zo is track 2 wat lekkerder aangekleed met warme percussie en wat meer lagen bas. Heel fijn als recht wordt gedaan aan het origineel, het is niet volledig uit elkaar getrokken allemaal. Wat wel opvalt is dat sommige tracks de souplesse en gelaagdheid wat verliezen, zodat het wat meer platte clubbangers worden. Op zich niets mis mee, maar het verliest daarmee veel charme. Persoonlijk vind ik het heel fijn om die prachtige sounds uit elke track te horen opborrelen, het sterktste van de remixen blijft toch de basis van de grootmeester zelf, de rest blijft min of meer aankleding. Toch een stevige 4*, want eigenlijk elke track is toch genieten.

Favorieten:
Wir [Edu Imbernon & Coyu Remix]
Odyssee [D-Nox & Beckers Remix]
Birth (Marc Romboy's Ode 2 the Children)
Birth [Super Flu's Early Contractions Remix] (momenteel favoriet)

Grootste tegenvaller momenteel de remix van Extrawelt. De Synthapella's zijn leuk en vooral heel sfeervol, maar missen toch de pit van de orginele versies.