Vinnie Vincent Invasion - All Systems Go (1988)

Rock / Metal
Label: Chrysalis

1. Ashes to Ashes (5:03)
  2. Dirty Rhythm (3:39)
  3. Love Kills (4:38)
  4. Naughty Naughty (3:31)
  5. Burn (4:38)
  6. Let Freedom Rock (5:31)
  7. That Time of Year (4:43)
  8. Heavy Pettin' (4:11)
  9. Ecstasy (4:38)
  10. Deeper and Deeper (3:55)
  11. Breakout (4:01)
  12. The Meltdown * (2:01)
  13. I'm Pretty Shot * (4:08)
Empyrium
Saai vervolg op het debuut, met nieuwe zanger Mark Slaughter. Love Kills was een kleine hit in Amerika met name daar het in Nightmare on Elmstreet 5 werd gebruikt.

Hierna werd Vinnie uit zijn eigen band getrapt en gingen de andere bandleden verder onder de naam Slaughter, minus drummer Bobbie Rock die weer opdook in de band Nelson.

Van Vinnie werd daarna weinig meer vernomen, althans niet in positieve zin. Hij verloor talloze rechtzaken tegen zijn voormalige broodheer KISS, zijn vrouw werd vermoord, fans werden een poot uitgedraaid en verder woont hij nu ergens upstate New York en zet nimmer meer een voet buiten de deur, de enige keer dat buren meende hem te zien, was hij gekleed als een vrouw.........

Toch jammer voor zo'n getallenteerd muzikant, die in het verleden de muziek voor Happy Days maakte, en oa als studiomuzikant actief was voor oa Was (Not Was), The Bangles, Dan Hartman & Laura Nyro.

avatar van Kronos
Het lijkt zo uit een roddelblaadje gekopieerd. Geen inhoudelijk woord over de muziek natuurlijk.

Om daar eens wat over te zeggen; dit is een goed vervolg op het debuut, al kan het dat niet overklassen. Vooral omdat Mark Slaughter niet zo'n fantastische stem heeft als Robert Fleischman. Maar ook de nummers zijn mits de catchy refreintjes over het algemeen minder sterk, de solo's minder extreem en niet zo overvloedig aanwezig. Toch blijft dit nog altijd een erg intens album vol met ijzingwekkend hoog schreeuwerige vocals en waanzinnige gitaarpartijen.

Een goede tweede dus en spijtig dat er nooit een alles overtreffende derde is gekomen.

avatar van Von Helsing
Die is er wel, in de vorm van een EP, "Euphoria".

YouTube - Vinnie Vincent-Euphoria (Rare! MUST WATCH!)

Ik vind persoonlijk ASG erg saai, maar dat komt met name door de productie.

avatar van Kronos
Leuk om te weten van die EP. Klinkt lekker rauw en doet goed om Fleischman weer te horen.

avatar van Edwynn
All Systems Go vind ik net zo aardig als het debuut. Mark Slaughter's stem past uitstekend bij de sexueel provocerende toon van de muziek. Maar van mij had Fleischmann ook niet weggehoeven.

Vinnie Vincent speelt iets meer in dienst van de songs zelf. Qua tekst stelt het allemaal niet veel voor, maar de band weet de coke snuivende en whiskey zuipende Hollywood milieu op prima wijze in je huiskamer te krijgen.

De beste tracks vind ik het wat kalmere Love Kills (van de Nightmare On Elm Street 4 soundtrack) en het werkelijk geweldige That Time Of Year. Vooral Slaughter steelt de show in laatstgenoemde nummer. Wat een uithaal aan het eind.

All Systems Go is uitstekend voer voor de liefhebber van de bekende hair/sleaze/glam stroming uit de jaren 80.

In het begin van de eerste track met het aaahaahaaah probeert hij een staaltje Robert Plant weg te geven haha. Verder niet echt heel erg bijzonder. Vindt het toch wel zonde dat een zo'n in potentie goede gitarist als Vincent zo naar de klote is gegaan... 2,5

avatar van Metalhead99
Wist niet dat Vinnie Vincent Invasion ook een "Freddy video" had gemaakt. Dokken was ze al voor met de voorgaande Nightmare on Elm Street film.

avatar van Edwynn
Ja, Love Kills staat ook op de Nightmare On Elm Street 4 soundtrack. Volgens mij ook gewoon dezelfde versie als op All Systems Go..