Lily & Madeleine - On Audiotree Live (2015)

1 stem

4. Blue Blades (3:50)
  5. Midwest Kid (2:49)
  6. Nothing (3:23)
avatar van E-Clect-Eddy
De lui van Audiotree hebben ook Lily & Madeleine weten te strikken voor een live-in-the-studio-sessie. Deze versies verschillen niet heel veel van de reguliere album versies, minder van de studio productie en minder elektronische toevoegingen. De stemmen van de zussen plus een piano een summiere percussie een viool, en af en toe een gitaar/bas en een viola? Mooie eenvoudige begeleiding.

Er is/was al een EP in 2015 Blue Blades Acoustic Sessions naast de EP Acoustic Sessions uit 2014, en dus best wel veel van deze vergelijkbare releases maar afgezien van Fumes en Can't Admit It gelukkig weinig overlap. En zo voegt het toch iets toe. Duidelijk op alle 3 de akoestische albums is dat de zussen meer dan prima live klinken, alleen hier in de Paradiso onlangs iets minder. Dat zal dan aan de avond, de zaal en aan de soundcheck hebben gelegen.

Eigenlijk kan ik geen favoriet aanwijzen bij de 3 EP's de kwaliteit en invullen is telkens van hetzelfde hoge niveau en twijfel of ik niet alle drie met een 4,5* zou moeten belonen i.p.v. de 4* die ze nu hebben.

Favoriete nummers:
Blue Blades, Can't Admit It, Fumes en Nothing... vandaar ook de neiging om het hoger te willen waarderen.