Joy Denalane - Born & Raised (2006)

Duitsland

2. Let Go (4:32)
  3. Be Real (4:16)
  4. Heaven Or Hell (4:40)

met Raekwon

5. One in a Million (3:46)
  6. For the Love (4:07)
  7. 7 Year Itch (5:00)
  8. Caught Up (3:31)
  9. Stranger in This Land (5:38)
  10. Start Over (4:02)
  11. Born and Raised (4:08)
  12. Something Stirrin' Up (5:50)

met Governor

13. Despite It All (3:53)
  14. Soweto '76 -'06 (4:55)
  15. Sometimes Love (3:10)
Dit album moet je ECHT kopen als je van (neo)soul houdt!!

Als je hierheen luistert geloof je niet dat ze in Berlijn is opgegroeid.. ze heeft een warme soul-volle stem die me aan Mary J. Blige doet denken.
Er staan erg goede nummers op het album waaraan ze zelf ook heeft meegeschreven.. en het album is goed geproduced!

Naar mijn mening doet ze echt niet onder voor artiesten als India.Arie, Alicia Keys, Erykah Badu, Jill Scott en Mary J. Blige.

Geweldige stem!! Ik ben op dit moment verliefd op dit album.
Fav: let go*geen vernieuwende tekst maar toch altiijd fijn om te horen* ,Change,for the love

Als je van neo-soul houdt is dit zeker een aanrader!

Ja mensen! Dit is echt een top album. Hier kan ik niet meer of minder van maken. Als je houdt van NuSoul en Detroit style Hip Hop is dit album een soul Tip!!! Eindelijk sinds lange tijd weer eens een album die blijft boeien van de 1e track tot en met de laatste. Fucking great!!! Een ab "soul" lute musthave. Dikke 5

eazyfan
Déjà vu

Lizzy89 schreef:
Dit album moet je ECHT kopen als je van (neo)soul houdt!!

Reijersen schreef:
MIJN GOD WAT EEN FANTASTISCHE PLAAT!!!!!!!!!!
Ik wist niet dat ze Nederlands was toen ik het hoorde, maar de platenboer vertelde mij zo.
Ik heb in levensdagen niet zo een goede cd in het "Urban" genre van Nederlandse bodem gehoord. Zonder twijfel wordt dit één van mijn favorieten in 2006

2 Soul-mensen, die allebei het Soul-album van de Week kozen, allebei Europese Nu-Soul door een vrouwelijke artiest.

Heb ik alleen het gevoel of maak ik echt hetzelfde mee?

Eerst en vooral 'Sorry Lizzy89', ik weet dat jij érg positief was over mijn keuze toen anderen dat minder waren, maar:
Dit album vind ik echt even erg als die van Corey, totaal niks voor mij, alleen dat Joy nóg minder goed zingt en nog magerdere teksten heeft. Toen het album dan EINDELIJK uit was heb ik eventjes zitten lachen, (niet uitlachen), gewoon, zo blij dat het uit was, die eerste track klinkt nog aardig (met Lupe ), maar nadien gaat het echt berg áf, bij Corey maakten de Live-tracks véél goed, ik hoopte dat de rappers het boeltje hier wat zouden redden voor mij.... nee dus: op Lupe's zwakke vers en een jammerende Raekwon na is dat even slecht als Governor die hier mee zingt. (Doet me denken aan dat vreselijk duet van Anthony Hamilton 'My First Love' met LaToya Jackson dacht ik): gewoon vreselijke tekst.

Ik heb dit matig album (althans voor mij) gehaald dankzij James Brown (zie Ontdek Soul-topic), eventjes dat nummer geluisterd om me weer wat het juiste spoor te brengen, mijn Soul-trein was flink ontspoord na dit.

Nu nog eventjes Sam Cooke om me qua Soul wat op te beuren ,

Eigenlijk maak ik voor 90% alles terug mee, wat is het verschil? Ik gaf Corey 2,5*, dit wordt nog een halfje minder, totaal niet mijn ding.

avatar van Reijersen
Leuk hoor, wat grote namen mee laten doen, maar die 3 feature-songs zijn wel meteen de minste van het album (wat is die Governor slecht zeg op dat nummer).
Joy heeft een volle en warme stem, die ze helaas wat teveel op dezelfde manier gebruikt. Hierdoor zijn de eerste solo-nummers erg lekker, maar naarmate de plaat vordert heb ik het wel gehoord met elke keer dezelfde toonhoogten. Jammer. Zeker niet slecht, maar waarschijnlijk geen must have voor nu-soul liefhebbers. Hou het op 3 sterren.

avatar van sq
sq
Goede tip voor een ´lekkere plaat´ in het R&B genre. Want voor mij is het toch net iets teveel R&B voor goede soul, al is er alles aan gedaan om de intrumentale begeleiding bepaald 'soulish' te maken. En dat komt door die nét iets teveel R&B-zangmaniertjes naar mijn smaak. Daardoor weer komt ook de begeleiding wat 'gemaakt authentiek' over.
Ik vind de vergelijking met Corey (eerder soulalbum van de week), ondanks deze kritiek, toch ten voordele van deze uitvallen. Dat komt dan dus niet door de zang maar door de totaalproductie, die toch wel sterker is dan Corey, en bepaald lekker wegluistert.

Social_Mask
In het begin keek er tegen op. Maar dat bleek nergens voor nodig te zijn.

Joy Denalane heeft een prachtige stem (mooier dan die van Corey!!!) en de producties passen goed bij haar manier van zingen. Waardoor het hele album gwn lekker klinkt.

De rappers zijn oké, maar zeker niet de beste nummers. Veel over liefde, waaraan ik me soms aan irriteerde. Nummer 5 en 6 bijvoorbeeld.

Maar de teksten zijn toch wel goed. Be Real, Stranger in This Land ( ), Start Over, Change, Born and Raised etc. Geweldig gewoon.

Het zit tussen de 3,5* en 4*. Ik ga dan toch voor 4*, goede teksten, mooie stem...gewoon een album dat lekker in het gehoor klinkt. En het verveelt me niet. Soms wat rustig en dan weer wat energie, ik vind dit goed!

avatar van Reijersen
Wat is er toch met die vergelijking met Corey En Social_Mask Corey heeft wel een mooiere stem hoor!

Social_Mask
Die vergelijking komt door Eazyfan, en dat tweede..tja laten we zeggen smaken verschillen

eazyfan schreef:

Okej, je vind haar niet goed zingen en nu-soul is niet jouw ding.. Maar die teksten zijn mager??? Daar kan ik totaal niet inkomen. Jah, hier en daar wat over liefde. Maar ze zingt ook over andere dingen..

I was the daughter of a little known king
When they came and put me in a castle
My eyes had never seen
They spoke in tongues I’ve never heard
They took me to the sea at the edge of the earth
I journied tempest waters, reached these distant shores
My clothes are tattered and my soul is worn
I bore a daughter in captivity
They came late one night to take her away from me
I cried and I cried, oh lord have mercy on me
Can’t they see, that little girl is royalty

My mother used to cook and clean
for the rich folks on the hill
Made sure I got an education
and could hardly pay the bills
I studied schools of thought and philosophies of man
Started questioning the contradictions in this land
I left the classroom, joined the rallies in the street
Marching hand in hand in the Mississippi heat
I spent so many years of my life on the move
that confrontation was the only thing i knew
Talking unity and how we gone push on through
can’t even say no more if anything’s improved

En nu houd ik op!

Het klinkt allemaal heel erg makkelijk en commerciëel. En OMG die Governor. Ik hoor zelden zo'n slechte zang (op cd).