Vader - Litany (2000)

Polen
Label: Sonic

1. Wings (3:10)
  2. The One Made of Dreams (1:49)
  3. Xeper (4:00)
  4. Litany (3:01)
  5. Cold Demons (3:12)
  6. The Calling (3:10)
  7. North (1:36)
  8. Forwards to Die!!! (1:38)
  9. A World of Hurt (1:51)
  10. The World Made Flesh (2:48)
  11. The Final Massacre (4:31)
Weer een fantastrisch werk van de Thrash/Death Metal meesters van Vader

pure pwnage

avatar van relentless
Nergal schreef:
Weer een fantastrisch werk van de Thrash/Death Metal meesters van Vader

pure pwnage
Ja dat klopt hoewel vader geen thrash speelt maar alleen pure old scool deth metal. En 4.o voor de poolse heren

Gentle men godspeed

gegroet

avatar van Jochempie
1 van de beste brutal death albums ooit gemaakt. Luistert heerlijk weg, vooral Xeper.

avatar van Devoo
Beste Vader album. Fantastische meebrul nummers, goede melodieën, zalige grunt. Gewoon een hoogtepunt in het genre! 4.5*

avatar van Dexter
relentless schreef:

Nou, hoewel de overgrote insteek van Vader deahtmet is, zijn riffs als die van Xeper en Cold Demons toch wel erg thrashy. En het geluid is ook veel meer thrash dan enige death metal band die ik ken (deaththrash als Legion of the Damned niet meegerekend natuurlijk).

Deze plaat is natuurlijk een absoluut meesterwerk, The Final Massacre en Xeper zijn de twee meest meesterlijke deathmetal-nummers ooit gemaakt.

Joy
lekker kort ook

maakt nieuwsgierig

leander?
Best heel aardig, maar juist die trashy sound (die nog meer benadrukt wordt door de korte nummers) en het overmatig gebruik van blastbeats kost ze wel wat puntjes.

leander?
De tweede keer klinkt hij al wat lekkerder. Moet je ook wel even voor in de stemming zijn, natuurlijk. Halfje erbij.

bro
Oh My...! Alsof er een tank door m'n woonkamer dendert! Heerlijk.

avatar van Edwynn
Brutaal en hard. Dat is Litany wel. Om mij heen merk ik dat dit album hoog gewaardeerd wordt. Maar ik kom er niet doorheen.
Allereerst is er die rare computerdrumsound die werkelijk allesoverheersend is. Het tweede manco is dat het heropgenomen The Final Massacre met kop en schouders boven alles uitsteekt. Met dien verstande dat de combinatie songmateriaal en kracht op een album als The Ultimate Incantation veel beter uitgewerkt is dan op Litany.
Ik houd er al met al een beetje het Panzer Division Marduk of Deathcrushgevoel aan over. Hard om het hard zijn, maar te weinig aandacht voor die ongrijpbare dingen die een album echt boeiend kunnen maken.

danuz
Blijf toch zeker mijn favoriete Vader album. Het zou kunnen dat dit komt omdat het mijn kennismaking was (of was het de Reign Forever World EP?), maar zelfs 15 jaar later draai ik hem nog met gepaste regelmaat. Nummers als Xeper en Wings klinken nogsteeds zo geolied. Hun sound is hier het meest gebalanceerd wat mij betreft. Fantastisch.

(Wel vervelend dat precies dit album niet op Spotify staat, maar dat terzijde.)

avatar van Edwynn
Weinig balans in dit broddelwerkje. Een overstuurde drumcomputer en ergens daaronder, ver weg de rest.

danuz
Zo, je bent flink in je beoordeling gezakt zie ik sinds mijn berichtje gister. Had ik nou maar niets gezegd

Mag ik verder vragen wat jouw favoriet is, dan ga ik die eens goed beluisteren?

avatar van Edwynn
Ach, doe mij dan maar gewoon het klassiek georiënteerde Ultimate Incantation. Ik vind Vader eigenlijk sowieso al een zo/zo band.

avatar van Kondoro0614
Ik kon eigenlijk niet zo heel veel met deze plaat van 'Vader'. De computerdrums zitten me eigenlijk vanaf nummer één al dwars, en die zijn te overheersend waardoor het erg saai is om naar te luisteren. Qua zang vond ik het wederom goed, en gitaarwerk is ook leuk maar de drums houden me toch echt weg van deze plaat. Ik probeer deze band weer op te pakken in de marathon maar, het begin is erg slecht. Nee, hier kon ik niks mee, niks voor mij en een vrij hoge stem hier vind ik.

Voorlopige tussenstand:
01. The Ultimate Incantation
02. Future of the Past
03. Black to the Blind
04. Litany

Matig. Ik ben toch veel meer een liefhebber van de laatste (meer afwisselende) platen van deze band. Voor mij klinkt het bijna allemaal hetzelfde.