Manos Hadjidakis - Topkapi (1964)

1 stem

Griekenland
Score
Label: Sirius

1. The Palace Museum - Main title : Topkapi (2:15)
  2. Master Thief (3:43)

met Melina Mercouri

3. Screwball Inventor (2:58)
  4. A Lincoln Automobile (2:06)
  5. Belly Dance (2:43)
  6. The Emeralds (1:54)
  7. Turkish Security (2:06)
  8. The Searchlight (4:44)
  9. Museum Roof (1:37)
  10. Wrestling Tournament (2:53)
  11. The Sultan's Dagger (1:16)
  12. Success! (1:37)
  13. In Prison - End Title : Topkapi (1:56)
avatar van Thunderball
Deze score van de week ontvangen.
Ik heb de Kritzerland versie met de complete score en vier bonustracks.
In totaal zo'n drie kwartier aan muziek. Werkelijk alles staat er op!

Goede sfeervolle, op Griekse traditionele muziek gestoelde soundtrack, die platgezegd wel als een kruising tussen Griekse folklore en kermismuziek omschreven zou kunnen worden (maar dat is wel heel simplistisch en doet de eigenlijke muziek geen recht) en waarschijnlijk vooral gewaardeerd zal worden door mensen, die de film al kennen en goed vinden, want zonder de beelden er bij in je hoofd kan ik mij voorstellen dat het allemaal veel minder indruk zal maken.

Ik vind het een werkelijk goede en originele score, die net als de film zelf, een speciale plaats bij mij in neemt.

Niet voor iedereens smaak, maar voor mij erg goed (maar wie ben ik? I'm a thief, honest! )!

Een acht, ofwel vier sterren.