Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich - Legend of Xanadu (1968)

Label: Success

1. The Legend of Xanadu (3:54)
  2. Hideaway (2:25)
  3. Bend It! (2:49)
  4. Zabadak (3:29)
  5. It's Hard To Love You (2:39)
  6. Okay (2:34)
  7. Hold Tight (2:51)
  8. The Wreck of the Antoinette (3:24)
  9. Save Me (3:20)
  10. Here's a Heart (3:29)
  11. Touch Me Touch Me (2:50)
  12. Last Night in Soho (3:27)
Pieter Paal
De hierboven afgebeelde CD is dus niet het originele album (compilatie) met dezelfde titel uit 1968.
Success heeft gewoon een CD met re-recordings uitgebracht met een misleidende foto op de voorzijde. In het verleden ben ik van dit label al meer van dit soort dingen tegengekomen. Bijvoorbeeld 'Greatest hits' van The Cats. Er staat een oude foto van die groep op de voorzijde, maar de CD bevat alleen maar nummers van een live concert uit de jaren 80. Ze waren per ongeluk vergeten het woord 'live' toe te voegen.

De enige echte tracklist van dit Dave Dee & Co.-album (Fontana-label) is:

3 Please 3:20
4 Master Liewellyn 2:23
5 Zabadak 3:40

beaster1256
ik vind zabadak al jaren gewoon geniaal !!!!

Father McKenzie
In België heette dit bandje, om hun nogal moeilijk uitspreekbare naam wat te vergemakkelijken "Dave Dee, Dozy, Beaky, Devos-Lemmens, Micky & Tich.

En nu moet ik de Nederlanders wéér maar eens uitleggen dat Devos-Lemmens het in Vlaanderen wereldberoemde merk is van sausjes (mayonaise, pickles, tartaar en zoverder) en dat dit hierboven dus een Ben Crabbé mopje is, dat, precies omdàt het zo flauw is, nèt zo leuk wordt, want Ben vertelde dit dan met Leyers, Michiels en Soulsister die dus volgens hem, om hun naam nog wàt te vereenvoudigen dus voortaan verdergingen als "Leyers, Michiels, Devos-Lemmens en Soulsister". Die mop snapte toen ook al geen Nederlander, dus vond ik hem al geniaal!

En o ja, Zabadak, Michel, ik vind dat ook een geniaal lekker liedje!

avatar van LucM
The Legend of Xanadu en Zabadak vind ik ook geweldige songs, de overige hits zoals Hideaway en Last Night in Soho mag ik ook graag horen.